Behoefte aan betaalbare koopwoningen

Behoefte aan betaalbare koopwoningen in Noord-Holland groot

De behoefte aan betaalbare koopwoningen blijft groot en dit is urgent voor gebiedsontwikkelingen en woningbouwplannen in Noord-Holland en elders in Nederland. Zijn Smartwoningen oplossing?

Meer dan 1.700 geïnteresseerden voor 24 woningen

De behoeft aan betaalbare koopwoningen is groot constateert Timpaan naar aanleiding van haar ervaringen bij het plan De Kleine Weelde Veld C in de gemeente Uithoorn. Meer dan 1.700 geïnteresseerden melden zich aan voor de 24 woningen. Binnen een week schreven 750 mensen zich definitief in.

Timpaan heeft in mei de betaalbare woningen van het eigen concept -de Smartwoning- in verkoop gebracht. De Smartwoning is bedoeld voor een- of tweepersoonshuishoudens; doorgaans starters, senioren of singles.

Directeur van Timpaan Ingeborg de Jong: “De enorme vraag confronteert ons opnieuw met de realiteit dat er (veel) te weinig wordt ontwikkeld en gebouwd voor starters, senioren en kleine huishoudens. Naast de aanstaande blije kopers van 24 woningen, vissen er honderden naast het net.”

Smartwoningen

Bij de Smartwoningen in De Kleine Weelde liggen de verkoopprijzen van de woningen tussen € 199.900,- en € 240.000,-. Smartwoningen kennen lage woonlasten doordat er sprake is van zeer lage energielasten en van lage financieringskosten vanwege NHG-garantie.

Daardoor zijn de woningen aantrekkelijk voor een doelgroep met een minder hoog inkomen, voor wie in de bestaande koopsector en in de huursector nagenoeg geen woningen beschikbaar zijn.

Missie

Directeur van Timpaan Ingeborg de Jong: “De Smartwoningen passen perfect bij de missie van Timpaan: het creëren van betaalbare woningen met kwaliteit. Dat we ons duurzame concept op zo’n mooie locatie mogen neerzetten maakt het helemaal af. Wij zijn verheugd dat we dit samen met de gemeente Uithoorn en Vastbouw kunnen oppakken. Zo helpen we een- of tweepersoonshuishoudens, of dit nu starters, singles of senioren zijn, aan een mooie woning!”

De aannemer van De Kleine Weelde Veld C is Vastbouw uit Rijssen. Timpaan heeft samen met Vastbouw het Smartwoningen-concept uitgewerkt, resulterend in een korte bouwtijd. Samen vormen de bedrijven het Smartteam dat diverse projecten in ontwikkeling heeft en in andere gemeenten meer projecten wil starten.

Behoefte aan betaalbare koopwoningen ook in Noord Holland groot

Advertisment ad adsense adlogger