Gasthuiskwartier Den Bosch met 330 nieuwe woningen

Gasthuiskwartier Den Bosch krijgt 330 nieuwe woningen

AM en Heijmans zijn gestart met de verkoop van nieuwe woningen binnen het Gasthuiskwartier in het centrum van Den Bosch. Deze derde fase omvat een divers woningaanbod van verschillende typen stadswoningen, stadsvilla’s en een vrijstaande villa. In totaal komen er circa 330 woningen in het Gasthuiskwartier.

“Gasthuiskwartier is ingericht op het terrein van het voormalige Groot Zieken Gasthuis en is gelegen tussen het oude centrum en de Zuid-Willemsvaart”

Oud en nieuw samen

Het ruim vijf hectare grote Gasthuiskwartier wordt de komende jaren getransformeerd naar een woon-, winkel- werk- en verblijfsgebied. In dit nieuwe stuk van de binnenstad vormen oud en nieuw, rijksmonumenten en nieuwe woningen straks een geheel.

De eerste fase aan de zijde van de Zuid-Willemsvaart en de Nieuwstraat is afgerond en wordt volop bewoond. Op dit moment is de tweede fase in aanbouw en gaat de derde fase in de verkoop.

De woningen in de derde fase komen centraal in het Gasthuiskwartier rondom de nieuwe straatjes. De woonoppervlaktes variëren van 161 m2 tot en met 263 m2.

Verschillende architecten

De woningen hebben zowel klassieke als eigentijdse kenmerken en ook een unieke signatuur door de samenwerking met verschillende architecten: HP Architecten, Hilberinkbosch Architecten, Bedaux de Brouwer Architecten en Mulleners + Mulleners Architecten.

Dit geeft gevarieerde en levendige gevelbeelden. De bouw van de woningen is in handen van Bouwcombinatie Gasthuiskwartier, die bestaat uit Heijmans en Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen. Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal van 2022 gestart met de bouw.

(Lees verder onder de afbeelding.)
Gasthuiskwartier Den Bosch krijgt 330 nieuwe woningen 2

Duurzaam

Een van de bijzondere elementen binnen het Gasthuiskwartier, naast onder meer het behoud en herstel van monumentale gebouwen, is het hergebruik van de kelder onder het voormalige Groot Zieken Gasthuis, dat eerder op deze locatie stond. Die ruimte is nu een ruime parkeerkelder voor de bewoners en inmiddels deels in gebruik is genomen.

Alle woningen zijn gasloos en worden voorzien van een lucht-water warmtepomp, triple beglazing en deels ook zonnepanelen.

Info

Meer informatie over het project is hier te vinden.

Beeld Gasthuiskwartier Den Bosch krijgt 330 nieuwe woningen: AM.

Advertisment ad adsense adlogger