Happy Days in Zoetermeer

Happy Days in Zoetermeer

ERA Contour en Gemeente Zoetermeer ondertekenden een intentieverklaring voor een nieuw woongebied. Een woonwijk die aanvoelt als een vakantiepark, met veel groene ruimten, picknicktafels, een vuurplaats of een tafeltennistafel.

De woningen staan in een groen en autovrij binnengebied

In het Zoetermeerse Dwarstocht, dicht tegen Oosterheem aan, wordt Happy Days een nieuwe groene woonwijk. Het woongebied omvat ruim tweehonderd woningen waar avontuur, groen, sport, spel en ontmoeten centraal staan.

Marc Rosier, wethouder stedelijke ontwikkeling van Zoetermeer is er enthousiast over: “Met Happy Days kunnen we een unieke woonomgeving in Zoetermeer creëren. Daarmee hopen we niet alleen een nieuwe groep bewoners aan te trekken, maar willen we ook woningbouwprojecten elders in Nederland inspireren.”

Elke dag vakantie

Spelen in de buitenlucht, nieuwe contacten leggen en gezellig samenzijn. In het woonplan ‘Happy Days’ komt het bij elkaar. Samen met stedenbouwkundig bureau Plein06 bedacht ERA Contour het concept ‘altijd op vakantie’.

“Happy Days is een nieuw en bijzonder woonconcept, waarin onze aandacht uitgaat naar het maken van hele bijzondere plekken in een groene en gezellige woonbuurt. Het gevoel van elke dag op vakantie zijn, daar gaan we voor!,” aldus Bianca Seekles, directievoorzitter ERA Contour. “Bovendien dragen we als onderneming heel graag bij aan de stad waar we zelf ook wonen.”

Woningen voor starters, stellen en gezinnen

Het is de bedoeling dat in de nieuwe Zoetermeerse wijk woningen komen voor starters, stellen van alle leeftijden en gezinnen. In het gebied komen 165 koopwoningen en een appartementencomplex met 40 appartementen voor de sociale huursector. De woningtypes variëren van vrijstaande woningen tot tweekappers, dijkwoningen, hoekwoningen en tussenwoningen met een woonoppervlakte van 125 tot 180 m2.

De woningen staan in een groen en autovrij binnengebied waar kinderen in alle rust en veiligheid kunnen buitenspelen. De parkeerplaatsen bevinden zich aan de rand van de buurt. Verder biedt de nieuwe wijk plek voor gedeelde (werk)ruimtes. Het groene Happy Days wordt duurzaam en aardgasloos.

Meedenken met woonplan

Voor de verdere invulling van de nieuwe wijk organiseert ERA Contour in juli een bijeenkomst voor geïnteresseerden. Daar mogen zij meedenken over de verdere invulling van het plan en hun eigen woning. Inschrijven kan via www.happydayszoetermeer.nl.

De verkoop van de ruim 165 woningen start naar verwachting medio 2019. ERA Contour verwacht in 2019 te beginnen met de bouw.

Advertisment ad adsense adlogger