Modulaire woningen voor Eigen Haard

Modulaire woningen voor Eigen Haard

Startup Thorb test dit jaar op The Green Village in Delft drie modulaire woningen van RAW Module. Als de pilot slaagt, koopt Eigen Haard 96 woningen en neemt een optie op nog eens duizend woningen. Thorb produceert de woningen met een uniek modulair systeem, waardoor de woningen zeer concurrerend zijn in prijs- en afwerkingsniveau en volledig turnkey worden opgeleverd.

Modulaire woningen voor Eigen Haard: “Honderd procent woongeluk met vijftig procent korting”

Thorb biedt oplossingen voor het enorme tekort aan betaalbare huurwoningen. De missie is honderd procent woongeluk te realiseren tegen de helft van de prijs. “Voor de eerste woningen betalen we een minimaal vijftien procent lagere prijs dan voor vergelijkbare turnkey-woningen’, zegt Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling bij Eigen Haard.

“Door de enorme vraag aan woningen en de almaar stijgende bouwkosten moeten we op zoek naar een andere manier van bouwen. Zo houden we sociale huurwoningen betaalbaar. Daarbij is dit een veelbelovende ontwikkeling en wie weet hét antwoord op de vraag.”

RAW Module

Thorb maakt gebruik van het slimme modulaire systeem van RAW Module. RAW Module heeft al woningen geleverd in Zuid-Afrika en zet nu de stap naar Europa. De pilot in Delft stoomt het modulaire systeem klaar voor de Nederlandse markt.

Robotisering

Thorb heeft bij het kiezen voor RAW Module vooral gekeken naar het opschalingspotentieel van het productieproces. Het systeem leent zich dan ook uitstekend voor vergaande industrialisatie en robotisering. Bovendien worden de woningen vanuit het interieur opgebouwd, waardoor de focus op woongeluk geborgd is.

Snelle opschaling

Om snel een oplossing voor het woningtekort te bieden is opschaling van doorslaggevend belang. Op dit moment rekent Thorb met een productiecapaciteit, tot medio 2022, van 550 woningen. Doel is om binnen vijf jaar op een veelvoud daarvan te zitten en daarmee de prijs nog veel disruptiever te maken.

Volume

Medeoprichter van Thorb – Rick van den Bos: “Het gaat daarbij om zowel technische als commerciële opschaling. Met het systeem van RAW Module is technische opschaling geen probleem. De grootste uitdaging ligt in het organiseren van een groot en snel beschikbaar verkoopvolume. De vraag naar betaalbare huurwoningen is enorm, dus daar zal het zeker niet aan liggen.”

Procedures

Van den Bos ziet vooral een grote uitdaging in het veel sneller doorlopen van (gemeentelijke) procedures. “Hiervoor zijn nieuwe samenwerkingsvormen nodig. We zijn nadrukkelijk op zoek naar corporaties en gemeentes die de bereidheid en kracht hebben hierin stappen te maken. De inschrijving voor het reserveren van productiecapaciteit is dan ook per direct geopend.”

Meer informatie www.thorb.world

Advertisment ad adsense adlogger