Nieuwbouw Leidsestraat 100 in Amsterdam

Nieuwbouw Leidsestraat 100 in Amsterdam

In februari 2018 heeft de Architekten Cie. een besloten competitie gewonnen voor een nieuw gebouw aan de Leidsestraat 100. De bouw begint binnenkort.

Binnen de marges van het bestemmingsplan op de Leidsestraat 100, was het mogelijk om twee extra verdiepingen toe te voegen

Tijdens het daaropvolgende ontwerpproces werd vastgesteld dat de hoofddraagconstructie en kelder van het bestaande gebouw grotendeels herbruikbaar waren. Het ontwerp werd hierop aangepast en het plan werd een transformatie in plaats van nieuwbouw. Op hetzelfde kavel en binnen de marges van het bestemmingsplan was het mogelijk om twee extra verdiepingen (260 m2) toe te voegen.

Architectuur

Het ontwerp voor de Leidsestraat 100 heeft een gevel die refereert aan de verhoudingen van de typische Amsterdamse architectuur, maar heeft een eigentijdse benadering in de toepassing van baksteen.  Naar verwachting wordt het gebouw in de zomer van 2020 opgeleverd.

energieprestatie

Ondanks het feit dat dit een verbouwing is voldoet het plan grotendeels aan de huidige energieprestatie eisen. De woningen worden verwarmd door warmtepompen en op het platte deel van het dak is ruimte voor zonnepanelen. Door deze manier van verwarmen heeft het gebouw geen gasaansluiting meer nodig.

Details
Opdrachtgever:CBRE Global Investors, Schiphol
Programma:406 m2
Commerciële ruimte: 458 m2
Vrije sector huurwoningen: vijf appartementen/apartments
Partner: Erik Vrieling, de Architekten Cie.
Project architect: Jan-Willem Baijense
Project manager: Rink Alberda
Projectteam: Klaudia Klimek, Ron Garritsen, Jaco de Koning, Fredrik Wadensten.
Constructeur: Van Rossum, Amsterdam

 
Nieuwbouw Leidsestraat 100 in Amsterdam

Advertisment ad adsense adlogger