Nieuwbouw met industriële uitstraling voor Strijp-S

Nieuwbouw met industriële uitstraling voor Strijp-S

Strijp-S krijgt volgend jaar 250 nieuwe woningen in 3 appartementenblokken. De nieuwbouw zal een ‘industriële uitstraling’ krijgen. Strijp S is het herontwikkelde bedrijventerrein, dat ooit door Philips werd gebruikt. De nieuwbouw moet in de loop van 2017 opgeleverd worden.

Twee appartementen, blok 61 en 63, zullen 40 meter hoog worden. Blok 59 zal een torentje krijgen, met een hoogte van 70 meter. Daarmee sluit Strijp-S aan op de huidige flow in de woningmarkt. De 250 appartementen zullen tussen de 40 en 80 vierkante meter groot worden en worden deels door de toekomstige bewoners ingedeeld.

Succesvolle transformatie

Van de 54 woningen die bestemd zijn voor verkoop, zijn er volgens het Eindhovens Dagblad al 52 verkocht en ligt op de laatste twee een optie. De andere woningen zijn allemaal verkocht aan partijen die de woningen zullen verhuren voor prijzen tussen de 700 en 925 euro. Strijp S is sinds jaar en dag succesvol getransformeerd van bedrijventerrein tot deels woonwijk, deels verzamelplaats voor economische en wetenschappelijke bedrijvigheid.

Bijzondere huurconstructie

Verder zal in de plint van de gebouwen een fitnesschool van 1.200 vierkante meter en commerciële ruimten komen. Deze commerciële ruimten zullen in overleg met de bewoners worden gevuld. En als de bestemming aansluit of bijdraagt aan het karakter van Strijp S, hoeft hiervoor geen huur, maar enkel energiekosten betaald te worden. De drie gebouwen worden door drie verschillende architecten ontworpen, te weten: Van den Pauwert (Blok 63), Van Rangelrooij (61) en Diederendirrix (59).

– Nieuwbouw met industriële uitstraling voor Strijp-S –

Advertisment ad adsense adlogger