Nieuwbouw studententoren Den Haag

Nieuwbouw studententoren Den Haag

Aan het Leemansplein in Den Haag wordt gebouwd aan een nieuwe grote studententoren met 481 woningen. Vandaag gaven de bij het project betrokken partijen de bouwstart een feestelijk tintje door tussen de heipalen van het aanstaande studentencomplex een tijdscapsule met inhoud te begraven. Het nieuwe studentencomplex is straks eigendom van studentenhuisvester DUWO. De ontwikkeling en bouw worden uitgevoerd door Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en Plegt-Vos Bouwgroep. De studio’s komen beschikbaar in het studiejaar 2018-2019.

DUWO laat een studententoren met 481 studentenwoningen bouwen

Meer en meer studentenstad

De studenten die op de 22e verdieping van de studententoren komen te wonen, kijken vanaf een hoogte van 71 meter uit over de stad. De studio’s van 21 vierkante meter hebben een eigen keuken en badkamer met douche en toilet. Verder krijgen de bewoners de beschikking over een gemeenschappelijke ruimte, een grote wasserette, een afgesloten fietsenstalling en drie liften. Met stadsverwarming en zonnepanelen op het dak is het complex voorbereid op een duurzame toekomst. Wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen): “Den Haag wordt meer en meer studentenstad. En juist ook in dit gebied, waar leren en wonen centraal staan. Aan die kruisbestuiving gaat de Leemanstoren een belangrijke bijdrage leveren.”

Betaalbaar

De woningen zijn goed betaalbaar voor studenten: de huur komt op circa 340 euro, inclusief de kosten van een uitgebreid servicepakket en met aftrek van huurtoeslag die aangevraagd kan worden vanaf 18 jaar. De bewoners wonen straks dicht bij het vuur: de toren staat op de campus van de Haagse Hogeschool en het ROC Mondriaan College.

Plan

De woontoren met de 481 studentenwoningen van DUWO vormt samen met twee andere woongebouwen met circa 120 startersappartementen het plan Vijverhof in Den Haag. Het stuk grond waarop wordt gebouwd, werd onlangs door de gemeente overgedragen aan DUWO.

Het plan Vijverhof is één van de grotere projecten die de komende jaren door Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en Plegt-Vos Bouwgroep worden ontwikkeld in het voormalig industriegebied Laakhavens in Den Haag. Het gebied krijgt hiermee opnieuw een flinke kwaliteitsverbetering. Die begon al in de jaren 90 toen hier een transformatie naar werken, onderwijs en winkelen werd ingezet. Met name door de komst van de Haagse Hogeschool ontstond behoefte aan studenten- en jongerenhuisvesting, waardoor wonen een belangrijke functie in de wijk kreeg.

Haagse Harry en tijdscapsule

En wat zat er precies in de tijdscapsule? Wethouder Joris Wijsmuller gaf een beeldje van Haagse Harry een reisje naar de toekomst, DUWO-directeur Antoine Fraaij vulde de tijdscapsule met een hedendaags studentenhuurcontract: het zogenoemde campuscontract. Jan Lintsen, lid van het College van Bestuur van de Haagse Hogeschool, droeg een sweatshirt met schoollogo bij voor de toekomst en Kitty Gort namens Ten Brinke Slot Projectontwikkeling en Plegt-Vos Bouwgroep een boekje over het onstaan van het project.

Foto boven: De deelnemende partijen begroeven een tijdscapsule met inhoud, waaronder Haagse Harry.

Advertisment ad adsense adlogger