Pro College Nijmegen bouwt samen met leerlingen

Start bouw Pro College Nijmegen

De start van de bouw van het Pro College Nijmegen op begon op 23 september 2014, de bouw is dan ook in volle vaart. Dit project werkt intensief samen met de leerlingen van de school. De leerlingen werken mee aan hun eigen school. Dit doen zij door dat ze stage lopen bij Lithos. Tijdens de start van de bouw was de eerste paal kleurrijk beschilderd door de leerlingen zelf. Daarnaast hadden de leerlingen tijdens de start hapjes en drankjes gemaakt die zij zelf serveerden.

De school die voor 265 leerlingen bestemd is, wordt gebouwd door Lithos bouw & ontwikkeling. De nieuwe school krijgt zowel praktijk- als theorieruimtes, een gymzaal en een fitnessruimte. Het gebouw moet een duurzaam en energiezuinig worden waarin voldoende ruimte is voor eigentijds praktijkonderwijs.

Leren door te doen

Het Pro College Nijmegen richt zich op praktijkonderwijs. Door te leren in de praktijk boeken zij de beste resultaten. Het is daarom zeer passend, doch speciaal, dat de leerlingen van deze school aan hun eigen school kunnen mee bouwen. Door in de praktijk te leren wil de school haar leerlingen goed voorbereiden richting een baan. Tijdens de gehele schoolloopbaan wordt hier naartoe gewerkt.

Het nieuwe schoolgebouw wordt in augustus 2015 in gebruik genomen.

Advertisment ad adsense adlogger