25 sociale huurwoningen Laarveld 3 in Weert

Project - 25 sociale huurwoningen Laarveld 3 in Weert

Wonen Limburg en BAM Wonen hebben 1 juli de bouw van 25 sociale huurwoningen in het plan Laarveld 3 aan het Haam in Weert gevierd.

“De sociale huurwoningen in Laarveld 3 zijn gasloos en duurzaam”

Door het bouwen met prefabelementen zijn de woningen in een recordtempo van drie maanden gerealiseerd. Wendy van Eijk, wethouder gemeente Weert, en Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg, plaatsten symbolisch een prefabelement van een van de eengezinswoningen. De woningen worden naar verwachting in september 2022 aan hen opgeleverd.

Vraag

Nieuwe huurwoningen zijn hard nodig. Het duurt langer dan ooit om een sociale huurwoning te krijgen. Wonen Limburg timmert hard aan de weg om aan de vraag naar sociale huurwoningen te voldoen.

Ger Peeters: “Met de bouw van deze eengezinswoningen komen we ook in Weert weer een stap dichterbij die vraag. We zijn blij dat we ondanks de wooncrisis kunnen voorzien in goede woningen waar mensen hun thuis vinden. Elke stap is er een.”

Lees ook: Corporaties gaan twee keer zoveel sociale huurwoningen bouwen

Werken aan Weert

Wendy van Eijk: “Goed en fijn kunnen wonen. Dat gun je toch iedereen. Dat hebben we als gemeente Weert ook benoemd in onze strategische visie ‘Werken aan Weert 2030’. Nu hebben we in samenwerking met Wonen Limburg en BAM Wonen gezorgd voor het beschikbaar maken van 25 eengezinswoningen in deze prachtige woonwijk Laarveld.”

Reductie bouwtijd

Door het bouwen van zogenaamde prefabwoningen wordt de bouwtijd gereduceerd van één jaar naar drie maanden.

Jeffry Savelkoul, commercieel directeur zuid bij BAM Wonen: “Naast de snelheid van bouwen is het ook een voordeel dat de prefabelementen in de fabriek worden vervaardigd. Hierdoor kun je in geconditioneerde omstandigheden bouwen en is de kwaliteit van de woning ook nog eens beter. Uiteraard zijn de woningen gasloos en duurzaam.”

Fotobijschrift
Ger Peeters, Wendy van Eijk en Jeffry Savelkoul

Advertisment ad adsense adlogger