Appartementencomplex in De Horn, Rijnsburg

Project - Appartementencomplex in De Horn, Rijnsburg

Gebiedsontwikkelaar BPD, Bouwfonds Property Development, en de Katwijkse woningcorporatie Dunavie werken ook bij de derde fase van de nieuwe wijk De Horn in Rijnsburg samen.

In het appartementencomplex ‘Het Landhuis’ komen twintig sociale huurwoningen

De Rijnsburgse wijk De Horn telt nu 44 betaalbare huurwoningen. Tot dusver ontwikkelde BPD in totaal 176 woningen in de Horn.

Theo van der Plas, senior ontwikkelingsmanager bij BPD: “In Rijnsburg en de regio is veel vraag naar betaalbare woningen. Samen met Dunavie kunnen we hier een bijdrage aan leveren. Van de 46 appartementen in Het Landhuis worden er nu 20 verhuurd in de sociale sector. In de tweede fase van De Horn werkten we ook al samen aan de ontwikkeling van 24 sociale huurwoningen. En in het Katwijks Havenkwartier realiseerden we samen 16 betaalbare appartementen in woongebouw Atlantic. Ook in de toekomst zetten we de samenwerking graag voort.”

Inclusieve woonwijken

“Met deze samenwerking wordt het mogelijk een grotere spreiding van huurwoningen en koopwoningen te realiseren”, vertelt Lonneke Kienhuis, manager vastgoed van Dunavie. “Het aangaan van een partnership met BPD, biedt kansen voor de toekomst. Samen kunnen we inclusieve woonwijken maken. Bij Het Landhuis konden we zo de woningindeling en de bergingen aanpassen aan de wensen van onze huurders. Dit wooncomplex is een mooie, duurzame toevoeging aan onze woningvoorraad.”

Het Landhuis

Het karakteristieke Landhuis, met in totaal 46 appartementen, is ontworpen door Venster Architekten en ligt in een prachtige omgeving. De Nieuwe Vliet meandert door de wijk en staat in verbinding met het Oegstgeesterkanaal. Dit kanaal verbindt De Horn met het centrum van Leiden, de Kaag of Katwijk.

Het Landhuis grenst aan het groene Merovechpark, waar de herinnering aan archeologische vondsten levend blijft in de inrichting van de openbare ruimte. Het wooncomplex ligt direct aan het Oegstgeesterkanaal. Vanaf alle balkons is er weids uitzicht op het mooie park, het groene binnenterrein of het kanaal met bootjes.

Het gebouw heeft een ventilatiewarmtepomp. Deze pomp werkt op basis van binnenlucht (ventilatie) en combineert drie functies in één: verwarming, warm tapwater en ventilatie.

Advertisment ad adsense adlogger