Project – ZeeLandToren langs de kust van Walcheren

Met de bouw van de ZeeLandToren verrijst binnenkort een nieuw baken van Walcheren en is Vlissingen 145 appartementen rijker.

Het lijkt alsof de toren zich vanuit de grond naar de wolken schroeft

Wethouder John de Jonge onthulde onlangs het nieuwe logo van de woontoren, waarmee een nieuwe mijlpaal voor het Scheldekwartier definitief is. De Middelburgse ontwikkelaars Vastgoedontwikkeling VG-D en AVV beheer BV kunnen volgend najaar al beginnen met de bouw. De eerste appartementen gaan naar verwachting deze winter al in de verkoop.

Getordeerde as

De ZeeLandToren kent een getordeerde as, waarlangs 34 ovale vloeren ten opzichte van elkaar steeds zes graden draaien. Zo lijkt het alsof de toren zich vanuit de grond naar de wolken schroeft. Binnenin verschijnen 145 recreatie-appartementen, woonappartementen en luxe penthouses.

Van binnenuit hebben bewoners een schitterend uitzicht op Walcheren: via Domburg, Veere, de Westerschelde en de Noordzee reikt het oog tot Antwerpen, Cadzand en Knokke aan toe. Een wellness, sky bar en een zwembad op de bovenste verdieping maken de luxebeleving helemaal af. Het Vlissingse WTS Architecten tekende voor het ontwerp van de ZeeLandToren.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Scheldekwartier

De definitieve komst van de ZeeLandToren is voor het Scheldekwartier een mijlpaal. De gemeente Vlissingen kocht in 2003 dit voormalige terrein van de Scheldewerf aan, dat nu in rap tempo transformeert naar een volwaardige entree van de stad.

Het gebied bestaat binnenkort uit meer dan duizend woningen en stedelijke (recreatieve) voorzieningen, zoals een jachthaven. Bijzondere elementen in het gebied refereren aan het verleden en de oorspronkelijke functie van de locatie, zoals de gerestaureerde Scheldekraan, het Dok van Perry, de Machinefabriek en de Timmerfabriek.

Afbeelding
v.l.n.r. Martin Dekker VG-D, John de Jonge Wethouder gemeente Vlissingen, Arnold van Velzen AVV Beheer BV

Advertisment ad adsense adlogger