Vier elektrische vrachtwagens in gebruik genomen door Van Gelder

Vier elektrische vrachtwagens in gebruik genomen door Van Gelder

Onlangs heeft infrabouwer Van Gelder vier nieuwe, volledig elektrische vrachtwagens in gebruik genomen.

Drie elektrische vrachtwagens zijn uitgerust met een knijperinstallatie, een daarvan is een asfaltvrachtwagen met een laadvermogen van 27 ton

De vrachtwagens van het type Volvo FE Electric worden ingezet bij diverse projecten in heel Nederland. Een vijfde elektrische vrachtwagen wordt eind dit jaar in gebruik genomen. Hiermee zet Van Gelder een belangrijke stap richting de verdere verduurzaming van haar materieel en het realiseren van haar duurzame ambities.

Accu opladen met remenergie

De drie met laadkraan uitgeruste vrachtwagens die Van Gelder sinds kort inzet, beschikken over een elektrisch aangedreven en relatief lichte autolaadkraan en tweezijden-kipper.

Dit is nodig om de wegenbouwwerkzaamheden te kunnen verduurzamen. De lading kan namelijk behoorlijk zwaar zijn. De vrachtwagens zijn uitgerust met twee elektromotoren met een vermogen van 400 kW en 850 Nm koppel.

De lithium-ion accupakketten hebben een capaciteit van 264kWh. De remenergie wordt gebruikt om de accu’s op te laden. Voor het eind van het jaar zal ook een vierde elektrische wagen met laadkraan in gebruik worden genomen.

Klimaatneutraal

Duurzaam ondernemen is een van de strategische pijlers van Van Gelder. Om in 2030 volledig klimaatneutraal te kunnen opereren en in 2050 volledig circulair, is de inzet van elektrisch materieel noodzakelijk.

Samen met logistieke partners Jan Bakker en Vrijbloed Transport is nu een flinke stap gezet richting het realiseren van de duurzame ambities van Van Gelder.

Standaard

Leendert Ripping, directeur Aannemingsmaatschappij Van Gelder is blij met de nieuwe elektrische vrachtwagens: “Een emissievrije aanpak wordt steeds vaker de standaard. Dat geldt allang niet meer alleen bij binnenstedelijke projecten, maar ook bij projecten in het buitengebied.”

Advertisment ad adsense adlogger