RS-Housing – modulair bouwconcept met Steel Frame

RS-Housing - modulair bouwconcept met Steel Frame

Weer is er een nieuwe speler toegetreden tot de prefabmarkt. RS-Housing uit Noordwijk levert complete woningen, wooncomplexen en studentenstudio’s en ook nog eens betaalbaar.

RS-Housing wil de huidige markt los schudden. De kwaliteit kan omhoog en de prijs kan omlaag

Nederland kampt al enige tijd met een tekort aan huisvesting. Er is te zien dat er met de huidige bouw geen snelle oplossing komt om dit tekort aan banden te leggen. Doelgroepen die hier vooral te kampen mee hebben zijn starters, studenten en zogenoemde spoedzoekers.

Om in deze grote vraag te voorzien hebben drie jonge ondernemers uit Noordwijkerhout Stephan van Schie, Ruud Warmerdam en Benjamin Wessels RS-Housing opgericht. Zij leveren binnen drie maanden complete woningen, wooncomplexen en studentenstudio’s.

Modulair

RS-Housing bouwt zijn woningen met als basis Light-Cage steelframe. Met deze basis is er een modulair bouwconcept ontwikkeld. Alle modules worden zo ontworpen en gebouwd, zodat deze eenvoudig getransporteerd kunnen worden via vrachtwagen en/of schip. Eenmaal samengevoegd zien de woningen eruit als één geheel en voldoen ze aan de nieuwst geldende normen anno 2021.

BENG

Dit is iets nieuws zegt Benjamin Wessels, Sales manager en Partner van RS-Housing. “Hier zijn wij lang mee bezig geweest en hebben onze eigen unieke productielijn opgezet, waarmee we vanaf heden 1.250 wooneenheden per jaar mee kunnen realiseren.”

In Nederland worden de eisen van permanente woningen telkens hoger. Zo komt er in 2021 de BENG normering (Bijna-EnergieNeutrale Gebouwen) deze normering zal de oude EPC vervangen die in 2012 voor het laatst is aangepast. Dit zorgt ervoor dat er een belangrijke stap wordt gezet, om het energieverbruik van woningen en gebouwen te beperken.

Lees ook: Modulaire woningbouw in hout

Steel Frame bouwen

Steel Frame bouwen is een type bouw die in Nederland niet heel bekend is, maar zeker in omvang groeit. Doordat de woningen gestandaardiseerd zijn, is het makkelijk om deze in een fabriek op een lopende band te produceren. Hierdoor gaat het bouwen van een steel frame woning tot zestig procent sneller dan de standaard bouwmethodieken.

Door deze standaard worden de woningen met hoogwaardige materialen afgewerkt. Staal wordt door veel mensen gezien als milieu-onvriendelijk. Dit beeld wat mensen op staal hebben is onterecht, vertelt Wessels. “Staal is namelijk honderd procent te recyclen en heeft een lange levensduur. Momenteel wordt in Nederland 95 procent van al het staal dat gedemonteerd (gesloopt) wordt gerecycled. Het mooie hieraan is dat staal niet op kwaliteit inlevert na elk recycleproces.”

Disruptor

RS-Housing geeft aan de huidige markt los te willen schudden. De kwaliteit kan omhoog en de prijs kan omlaag. Dit is een grote reden dat de initiatiefnemers deze missie zijn begonnen.

Meer informatie.

Advertisment ad adsense adlogger