Tata Steel bouwt nieuwe opslaghal in IJmuiden

Tata Steel bouwt nieuwe opslaghal in IJmuiden

Tata Steel maakte gisteren bekend dat het in IJmuiden een nieuwe opslaghal voor rollen staal gaat bouwen. Het staalbedrijf is inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor de ‘ultramoderne’ hal. Met het project is een investering van 18 miljoen euro gemoeid. Naar verwachting start de verzending van rollen staal uit de nieuwe hal in de eerste helft van 2018.

Eerder dit jaar werd al bekend dat de ijzergigant uit India de komende jaren honderden miljoenen euro’s gaat investeren in de vestiging in IJmuiden. Dit om de concurrentiepositie van de fabriek te verstevigen.

Efficiënter werken

“De nieuwe hal stelt ons in staat om onze logistieke processen te optimaliseren en de kwaliteit van de leveringen aan onze klanten verder te verbeteren”, aldus Hans van den Berg, directeur van Tata Steel in IJmuiden. Op dit moment vindt een deel van de opslag van rollen gebeitst, koudgewalst en verzinkt staal plaats op externe locaties. Door een nieuwe hal te bouwen is externe opslag niet langer nodig. Daarmee neemt de kans op beschadigingen tijdens transport af en kan er efficiënter worden gewerkt.

Energieneutraal

De nieuwe hal krijgt een capaciteit van 50 kiloton. De huidige opslaghal heeft een capaciteit van 25 kiloton. De hal krijgt een strategische locatie, vlakbij de dompelverzinklijnen. In de hal kunnen vrachtwagens en treinen worden geladen met rollen staal. Bij de bouw van de hal worden innovatieve technieken ingezet voor efficiënt energiegebruik. Zo worden de kranen in de hal uitgerust met een systeem dat bij het laten zakken van lading de vrijkomende energie opslaat, die vervolgens kan worden gebruikt voor het ophijsen van ladingen. Tata Steel zegt dat de hal zodanig is ontworpen dat hij energieneutraal in het gebruik is.

Advertisment ad adsense adlogger