Levensloopbestendige prefab appartementen in Vinkeveen

Project - levensloopbestendige appartementen in Vinkeveen

Eind augustus heeft Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, zestien sociale huurappartementen aan de Futenlaan in Vinkeveen opgeleverd aan woningcorporatie GroenWest.

“De appartementen in Vinkeveen zijn geheel gebouwd uit prefab elementen”

Alle appartementen zijn levensloopbestendig, ofwel geschikt voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. De gasloze, energieneutrale driekamerappartementen van ongeveer 75m2 wekken net zoveel energie op als nodig is voor de verwarming en ventilatie van de woningen.

“Een mooie aanvulling op het woningaanbod in De Ronde Venen, waarbij huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang krijgen. Zo proberen we tegelijkertijd ook de doorstroming op gang te brengen”, zei Karin Verdooren, directeur-bestuurder GroenWest, bij de overhandiging (op Coronaveilige afstand) van de symbolische sleutel van het complex door Ralf Dressel, directeur van bouwer Bébouw Midreth.

Prefab

Het appartementengebouw is geheel gebouwd uit prefab elementen. Met het nieuwe, innovatie concept Plus2Appartementen worden de hoogwaardige prefab kant-en-klare bouwdelen zoals fundering, vloeren, gevels, dak en trap, maar ook badkamer, toilet, meterkast en installaties plug-and-play op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kunnen de duurzame appartementen in een korte tijd worden gebouwd. Eind februari 2020 is gestart met de opbouw van complex.

GroenWest

“Dit is het eerste Plus2Appartementen project en wij zijn trots op het resultaat dat we hebben opgeleverd aan GroenWest. Met dit concept zijn we in staat snel, betaalbaar en duurzaam appartementen te bouwen. Eén week, één appartement”, aldus Ralf Dressel.

Het gebouw, met veel groen eromheen, heeft drie woonlagen en is voorzien van een lift. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. De begane grond woningen hebben een tuin met een haag eromheen, de woningen op de verdiepingen hebben een ruim balkon.

Bijschrift foto: Karin Verdooren, directeur-bestuurder GroenWest, en Ralf Dressel, directeur van bouwer Bébouw Midreth.

Levensloopbestendige prefab appartementen in Vinkeveen

Advertisment ad adsense adlogger