Wijk Eilanden-Oost aanvulling voor Barneveld

Wijk Eilanden-Oost aanvulling voor Barneveld

Het plan voor de woonwijk Eilanden-Oost in Barneveld is goedgekeurd. Er is bij de Raad van State geen beroep ingesteld tegen het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan. De werkvoorbereidingen kunnen vanaf heden van start gaan. Verwacht wordt dat er na de zomer gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen.

Divers aanbod

In totaal worden er 309 woningen gebouwd. De wijk heeft een zeer divers aanbod van woningen. Zo komen er 113 goedkope woningen (prijsklasse tot €170.000), 22 middeldure woningen (prijsklasse tot €250.000) en 168 dure woningen (prijsklassen vanaf €250.000).

Woonwijk Eilanden-Oost

De woonwijk Eilanden-Oost, onderdeel van wijk De Burgt in Barneveld, grenst aan de oostkant aan de Lunterseweg, aan de noordkant aan de wijk Barneveld-Zuid II en aan de westkant aan de wijk Burgthoven. Eilanden-Oost bestaat uit 250 grondgebonden woningen en 59 appartementen. Er komt ook een supermarkt bij de rotonde met de Lunterseweg.

Infra

Eilanden-Oost wordt straks ontsloten via de rotonde bij de Lunterseweg; de Nederwoudseweg wordt afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Aan de westzijde sluit de wijk aan op het kruispunt met de Nederwoudseweg/Woudseweg. Fietsers en bromfietsers kunnen gebruik maken van het bruggetje over de Woudseweg.

Goedkeuring plan

Wethouder A. De Kruijf, die onder meer verantwoordelijk is voor de ruimtelijke ordening is zeer blij dat het plan goed is gekeurd. ‘De goedkeuring van het plan is natuurlijk goed voor Barneveld, maar het is nóg beter nieuws voor mensen die graag in Barneveld willen (blijven) wonen. Eilanden-Oost wordt een wijk met verschillende typen woningen in diverse prijsklassen. Een wijk om straks met elkaar trots op te zijn.’

Advertisment ad adsense adlogger