Grootschalig wijkproject in Maastricht

Grootschalig wijkproject in Maastricht

In Maastricht wordt volop gebouwd, er staan negen projecten op het punt te beginnen. Er wordt geïnvesteerd voor 40 miljoen euro. Deze kosten worden door diverse partijen gedragen. Woningstichting Maasvallei, gemeente Maastricht, Provincie Limburg en VolkerWessels zijn de partijen die investeren in dit grootschalige wijkproject.

Werkzaamheden wijkproject

Er worden diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden er 120 verouderde woningen gesloopt en worden er 28 woningen opgewaardeerd. Ook vindt er nieuwbouw plaats van bijna 200 woningen. Deze woningen worden duurzame en grotendeels levensloopbestendige woningen. Naast deze projecten wordt ook de (regen)waterhuishouding verbeterd en wordt er gezorgd voor vergroening en worden sportvelden verplaatst.

Impuls (bouw)werkgelegenheid

Bewoners van het dorp Heer krijgen door deze projecten een aangenamere leefomgeving. De bouwinvestering van 40 miljoen euro zorgt er voor dat de Limburgse (bouw)werkgelegenheid een impuls krijgt. Direct betrokkenen (zoals bewoners van Maasvallei en omwonenden Akersteenweg) zijn reeds op de hoogte gesteld. Nu er definitief duidelijkheid is over de totale herontwikkelingsopgave voor Heer, worden alle bewoners van Heer in de komende weken verder geïnformeerd over de plannen.

Advertisment ad adsense adlogger