Database voor energiezuinige bouwprojecten

Energiezuinige bouwprojecten

Er is een database beschikbaar voor energiezuinige bouwprojecten. De database van ‘voorbeeldprojecten’ geeft ruim 350 actuele voorbeelden van innovatieprojecten weer. De database bevat diverse projecten: van energieneutraal tot energiezuinig, van woningbouw tot utiliteitsbouw.

Makkelijk zoeken

Binnen de database is het mogelijk om te verfijnen op beleidsprogramma’s, locatie, jaar nieuwbouw of renovatie, bouwtype, energielabel, EPC-waarde en projecttype. Hierdoor wordt het zoeken binnen het aanbod aan ‘good practices’ vergemakkelijkt. De projecten zijn met zorg geselecteerd op basis van energetische doelstellingen, beperking van de energievraag, het toepassen van duurzame energiebronnen of het efficiënt toepassen van bestaande technieken.

Voorbeeldprojecten in de database

De database, genaamd Energiezuinig gebouwd, heeft een uitlopend aanbod via aanmeldingen ontvangen. De database beschikt op dit moment 363 voorbeeldprojecten. Voor de utiliteitsbouw nieuwbouw zijn er 91 projecten aangemeld. Daar zit onder andere bij: 8 projecten in de gezondheidszorg, 19 in het onderwijs en 3 bedrijfshallen. Verder hebben 50 kantoren zich aangemeld waarvan er 11 vallen onder multifunctioneel of overig. Verder hebben 10 initiatieven een A++ label en 20 een EPC van 0,4 of lager.

Utiliteitsbouw renovatie

Binnen de utiliteitsbouw renovatie vallen inmiddels 47 projecten. Ook daarin is een opsplitsing gemaakt. Zo komen 7 voorbeelden uit de gezondheidszorg, 5 uit het onderwijs, 25 voorbeelden gaan over kantoren en 9 vallen binnen de categorie ‘overig’ en ‘multifunctioneel’. Binnen de renovatieprojecten zijn er 6 projecten die een A++ label hebben.

Een gebouw aanmelden kan via energieneutraalbouwen@rvo.nl.

Advertisment ad adsense adlogger