Wonen à la Carte in Bergen op Zoom

Wonen à la Carte in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom is gestart met de bouw van de eerste vijf woningen aan de Escarp in Bergen op Zoom. Bijzonder aan dit bouwproject, wonen à la Carte genoemd, is dat de kopers optimale vrijheid hebben gekregen in het ontwerp van hun eigen woning. Dit fenomeen begint langzaam een trend te worden in Nederland.

Vrijdagmiddag gaf wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom samen met Thomas van den Berg van bouwbedrijf De Langen & van den Berg, het startschot voor de bouw van de woningen.

Keuzevrijheid

In de aanwezigheid van toekomstige bewoners en vertegenwoordigers van opdrachtgever Wonen à la Carte BV sprak Van den Berg over het realiseren van 11 woningen ‘à la Carte’ op korte termijn. De eerste vijf woningen worden waarschijnlijk al aan het eind van dit jaar opgeleverd. Dit gegeven, in combinatie met de bouwstart, werd gevierd met het afschieten van een antiek kanon. Het wonen à la Carte zet de kopers centraal, door ze de vrije hand te geven in het basisontwerp, dat vervolgens wordt uitgewerkt in samenspraak met een architect.

Droomhuis

De ruime kavels op de locatie zijn geschikt om woningen volledig uit te bouwen, waardoor de bewoners veel keuzevrijheid hebben. Architect Katinka van der Koogh reageert op de regionale nieuwssite internetbode.nl: “Het is een absolute uitdaging om samen met de klant tot een meerwaarde aan gebruikskwaliteit van de woning te komen, verder gaand dan het in eerste instantie voorgestelde resultaat.” De bewoners geven aan dat de mogelijkheid om een eigen droomhuis te kunnen realiseren een belangrijke factor is voor de keuze voor de Escarp.

Advertisment ad adsense adlogger