Woonzorgcomplex Huis in de Duinen in Zandvoort

De nieuwbouw van het Huis in de Duinen in Zandvoort is gestart. Zorgorganisaties Kennemerhart en de Hartekamp Groep, gebouweigenaar Woonzorg Nederland en burgemeester David Moolenburgh van de gemeente Zandvoort maakten 27 augustus gezamenlijk de start van de bouw officieel.

Het Huis in de Duinen maakt gebruikt van domotica waardoor ouderen met een gevorderde dementie zich vrijer kunnen bewegen

Het nieuwe Huis in de Duinen wordt een modern en duurzaam woonzorgcomplex voor senioren met een zorgvraag. Het bestaat uit twee gebouwen, met respectievelijk 97 en 45 woningen. Naar verwachting is de nieuwbouw eind 2022 klaar en kunnen de eerste bewoners intrekken.

Namens woningcorporatie Woonzorg Nederland was bestuursvoorzitter Cees van Boven aanwezig bij de feestelijke start van de bouw. “Het Huis in de Duinen vervult van oudsher een belangrijke functie in de gemeenschap. We zijn bijzonder trots dat we dit icoon nu in ere kunnen herstellen. Samen met onze zorgpartners en de gemeente willen we zo een impuls geven aan de huisvesting en kwaliteit van leven van senioren.”

Zorgvraag

De 97 woningen die ouderenzorgorganisatie Kennemerhart gaat huren, voldoen aan de toekomstige zorgvraag en de behoeftes van de cliënt. “Bouwen en renoveren gaat om het creëren van een prettige leefomgeving voor mensen en niet zozeer om de stenen”, aldus bestuurslid Cedric van der Meulen.

Zorgorganisatie de Hartekamp Groep huurt 45 woningen. Bestuurslid Marlijn Lenselink: “Hier gaan cliënten met een verstandelijke beperking wonen. Elk van de drie verdiepingen vormt een eigen woongroep. Iedere dag wordt er, voor wie dat wil, op de woongroep gekookt. Bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de gezamenlijke huiskamer.”

Lees ook: Project Verzorgingstehuis Zuiderschans Den Bosch 

Domotica

Als eerste locatie binnen Kennemerhart maakt Huis in de Duinen gebruik van leefcirkels. Deze vorm van domotica biedt ouderen met een gevorderde dementie meer mogelijkheden om zich vrijer te kunnen bewegen binnen het gebouw en waar dat mogelijk is ook daarbuiten.

Verbindende functie

Het nieuwe Huis in de Duinen is er niet alleen voor de bewoners, maar ook voor senioren in de omgeving. Die kunnen straks ook gebruikmaken van ontmoetingsruimte ‘Het Paviljoen’ in het gebouw, voor bijvoorbeeld een kopje koffie of een georganiseerde activiteit.

Zo vervult de ontmoetingsruimte straks een verbindende sociale functie in de wijk. ‘Dit is een echte aanwinst,’ aldus burgemeester Moolenburgh. Ook de buitenruimte en de tuin worden vernieuwd, afgestemd met de zorgpartijen en afdeling stedenbouw, landschap en verkeerskunde van de gemeente.

Meer informatie www.kennemerhart.nl

Advertisment ad adsense adlogger