Dag van de Architectuur in Utrecht

Dag-van-de-Architectuur-in-Utrecht

Tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 17 juni aanstaande is er in Utrecht veel te zien, zoals het Stationsgebied dat sinds 2009 in ontwikkeling is. Er zijn diverse rondleidingen. Deze laten de huidige stand van zaken en de toekomstige ontwikkelingen van het stationsgebied zien.

Tijdens de Dag van de Architectuur kun je ook een tiny house bezoeken

TivoliVredenburg, het Stadskantoor, het nieuwe Entreegebouw van Hoog Catharijne, het Centraal Station, de Moreelsebrug en de Kinepolis Bioscoop. Allemaal voorbeelden van onlangs gerealiseerde projecten in het Stationsgebied.

De komende jaren worden er het Jaarbeursplein, het Stationsplein, de grootste fietsenstalling ter wereld, Rijkskantoor de Knoop en het World Trade Center ontwikkeld. Architectuurcentrum Aorta organiseert een tour langs de gerealiseerde projecten in de grote operatie Stationsgebied. Reserveer hier voor de rondleiding

Tiny House

Ook de in het stationsgebied gelegen Rabo Groenhuis te bewonderen. Sustainer Homes heeft het tiny house in samenwerking met Rabobank het Rabo GroenHuis gerealiseerd. Alles in het Rabo GroenHuis is duurzaam, van het bijzettafeltje tot de zonnepanelen. Het is een voorbeeld voor de bouwopgave van de nabije toekomst. Gerecyclede meubels en bamboe op het terras typeren het huisje op het Jaarbeursplein.

De demowoning is direct achter Utrecht Centraal te vinden en is zaterdag tussen 11:00-18:00 open.

Advertisment ad adsense adlogger