Zonnepanelen aangeschaft, BTW terug

Zonnepanelen aangeschaft, BTW terug

Bouwers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen moeten kopers op verzoek een gespecificeerde btw factuur verstrekken, vindt Vereniging Eigen Huis.

Huiseigenaren kunnen daarmee honderden euro’s btw over panelen en installatie bij de belastingdienst terugvragen

De brancheorganisaties Bouwend Nederland, Neprom, en NVB hebben na een brief van Vereniging Eigen Huis toegezegd de bij hen aangesloten bouwers op te roepen gespecificeerde facturen te sturen.

Klachten

Vereniging Eigen Huis kreeg veel klachten van leden over bouwers die weigerden hun factuur te specificeren. Zonnepaneeleigenaren kunnen de betaalde btw over de aanschaf en installatie van zonnepanelen van de Belastingdienst terugkrijgen.

Totaal factuur

Voorwaarde is wel dat zij een btw factuur kunnen overleggen waaruit blijkt wat de kosten zijn van de zonnepanelen zelf en de installatie daarvan. Een totaal factuur voor de hele koop-aanneemsom is voor de Belastingdienst onvoldoende. Rob Mulder, directeur Kennis en belangenbehartiging: “Dit is een uitgelezen kans voor bouwers om te laten zien dat het ze ernst is met het centraal stellen van het klantbelang. Wij doen dan ook een dringend beroep op bouwers om de klant aan een gespecificeerde factuur te helpen.”

Kopers van nieuwbouwwoningen met zonnepanelen maar zonder gespecificeerde nota kunnen een modelbrief gebruiken om hun bouwer daarom te vragen. De oproep daartoe van de vereniging aan de bouwer kan als bijlage bij deze brief worden gestuurd.

Meer info.

Advertisment ad adsense adlogger