Aantal miljoenenwoningen flink gestegen

Aantal miljoenenwoningen flink gestegen

Nederland telt 39,3 duizend woningen die 1 miljoen of meer waard zijn. Dat zijn er 21% meer dan in 2014, een flinke stijging dus van het aantal miljoenenwoningen in Nederland. De meeste miljoenenwoningen bevinden zich in de Corop-regio Groot-Amsterdam. Het aantal in deze regio nam met 31% toe het afgelopen jaar. Met een waardestijging van 6,1% zijn de miljoenenwoningen in Nederland meer in waarde gestegen dan een gemiddelde koopwoning.

Dat bericht onderzoeksbureau Calcasa. Een miljoenenwoning is nu gemiddeld 1,3 miljoen euro waard. In de Agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van de miljoenenwoningen met 10% het meest in waarde gestegen. De Konijnenlaan in Wassenaar is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van 2,350 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.775 euro.

regio Groot-Amsterdam groeit met 31%

De grootste stijging van het aantal miljoenenwoningen heeft het afgelopen jaar plaatsgevonden in de regio Groot-Amsterdam, voornamelijk in de gemeente Amsterdam. De voorraad miljoenenwoningen is in de regio Groot-Amsterdam in 2015 met 31% toegenomen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de stijgende vraag naar woningen in deze regio. Vooral in het centrum en in Amsterdam-Zuid is het aantal fors gestegen. De Corop Groot-Amsterdam telt nu meer dan 6 duizend woningen die 1 miljoen of meer waard zijn. Niet alleen in het Westen van het land is het aantal miljoenenwoningen gestegen. Ook in de Corop-regio Zuidoost-Noord-Brabant nam het aantal woningen van 1 miljoen of meer met 20% toe het afgelopen jaar.

Haarlem kent grootste waardestijging

Een gemiddelde miljoenenwoning kost 1,3 miljoen euro en heeft een vierkante meter prijs van 4.200 euro. Er zijn wel grote verschillen. In de Agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van een miljoenenwoning met 1,4 miljoen euro het hoogst. In deze regio steeg de gemiddelde waarde het afgelopen jaar ook het meest: 10%. De straten met het hoogste aandeel miljoenenwoningen bevinden zich in Wassenaar. In de Bloemcamplaan zijn bijna alle koopwoningen 1 miljoen of meer waard. De vierkante meter prijs is echter lager dan in de Konijnenlaan in Wassenaar. Met een gemiddelde prijs van 2,350 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.775 euro is de Konijnenlaan de duurste straat van Nederland.

Advertisment ad adsense adlogger