App ‘Rotterdam aan de slag!’ gelanceerd

Meedenken over de nieuwe straatinrichting. Op de hoogte zijn over opbrekingen in de wijk verderop. Dat is wat de nieuwe mobiele App ‘Rotterdam aan de Slag!’ gaat brengen. Nu nog alleen in Kralingen-Crooswijk, straks in heel Rotterdam.

Met de app ‘Rotterdam aan de slag!’ kan ook input worden gevraagd aan bewoners en ondernemers

In Kralingen- Crooswijk is een pilot gestart met de app ‘Rotterdam aan de slag!’. Alle bewoners kunnen door middel van pushberichten als zij dat willen snel worden geïnformeerd over geplande werkzaamheden. Bij projecten die nog op de planning staat kan via de App eenvoudig participatie worden gestart.

Wethouder Joost Eerdmans (Buitenruimte):”Als in de straat waar je kinderen spelen, iets nieuws staat te gebeuren door de gemeente dan wil wil je daar graag over meedenken. Met deze App kan dat. We beginnen in Kralingen-Crooswijk, met als doel om het in heel Rotterdam uit te rollen.”

Pilot Kralingen

De komende maanden wil de gemeente de App met input van bewoners en professionals steeds verder verbeteren. Daarbij wordt ook de koppeling naar de projectenwebsite bekeken en waar mogelijk verbeterd. De projecten in Kralingen-Crooswijk komen in ieder geval overeen met elkaar. Bij succes wordt de app uitgebreid naar andere gebieden en krijgt die in de toekomst andere functies.

Hoe het werkt

De app is ontwikkeld naar aanleiding van de motie ‘in 1x goed’ van de VVD, SP, GroenLinks en Leefbaar Rotterdam. Eenmalig aanmelden via de App is voldoende. Wie de App op zijn smartphone heeft gedownload, ontvangt berichten over door hem of haar geselecteerde projecten.

Andersom kan met de App vanuit projecten ook input gevraagd worden aan bewoners en ondernemers, zodat de gemeente nog beter invulling kan geven aan bijvoorbeeld een nieuwe speelplek.

Overzichtskaart

Voor de App en de website is een overzichtskaart ontwikkeld waarop de gebruiker zelf alle projecten aanklikken, informatie opzoeken en vragen stellen over het project.

De app is gratis beschikbaar via de Appstore of Google play store.
De kaart is te vinden op www.rotterdam.nl

Advertisment ad adsense adlogger