Bouwend Nederland: “Kom 30 oktober naar het Malieveld”

Bouwend Nederland: Kom 30 oktober naar het Malieveld

Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, roept lidbedrijven op om naar de landelijke actiedag van de Stichting Grond In Verzet op 30 oktober te komen. “Kom massaal naar het Malieveld.”

Heel Nederland is hiervan de dupe. Maar de bouw- en infrasector krijgt nu als eerste de economische klappen die ontstaan door de besluiteloosheid van dit kabinet, aldus Bouwend Nederland.

Op slot

Nederland zit al maanden op slot. De vergunningverlening in de bouw- en infrasector is grotendeels tot stilstand gekomen door veranderde regelgeving op het gebied van stikstof en PFAS. Huizen worden niet gebouwd, files worden niet aangepakt, grondwerk ligt stil en ook de ambitieuze plannen uit het Klimaatakkoord kunnen niet worden uitgevoerd, vandaar de oproep van Bouwend Nederland, om naar het Malieveld te komen.

Omzet

Ondanks herhaalde oproepen en heel veel overleg is dit kabinet er niet in geslaagd om het werk weer op gang te krijgen. Orderportefeuilles drogen op. Miljarden omzet staan op de tocht en duizenden banen staan op het spel. Nederland dreigt zo onnodig in een economische recessie te belanden.

“Om onze onvrede hierover kracht bij te zetten, roep ik onze lidbedrijven op de landelijke actiedag van 30 oktober te steunen en massaal naar het Malieveld te komen”, aldus Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Publieksvriendelijk naar het Malieveld

“Onze achterban herkent één-op-éen de zorgen, problemen en de frustratie van de initiatiefnemers van de Stichting Grond in Verzet. Er is dan ook breed draagvlak binnen Bouwend Nederland om deze landelijke actiedag te ondersteunen. Ik roep het kabinet op nu met maatregelen te komen om onze mooie sector per direct vlot te trekken en niet onnodig kapot te maken”.

Verzoek

Verhagen: “Om de actie zo publieksvriendelijk te laten verlopen, verzoeken we iedereen met klem om in groten getale met het openbaar vervoer en zonder materieel naar het Malieveld te komen”.

30 oktober Malieveld, NL staat op slot trek het vlot, Beeld-Bouwend Nederland

Beeld: Bouwend Nederland

Advertisment ad adsense adlogger