Amsterdam stimuleert bouw middeldure huurwoningen

Amsterdam stimuleert bouw middeldure huurwoningen

De gemeente Amsterdam gaat de bouw van middeldure huurwoningen stimuleren. Dat meldt de gemeente via een persbericht. Het gaat om woningen met een huur tussen de € 710,68 en € 971 per maand. De gemeente zegt dat het daarmee de woningmarkt bereikbaar wil houden voor iedereen.

“Daarom is belangrijk dat er verschillende soorten woningen worden gebouwd: sociale huurwoningen, koopwoningen, zelfbouwwoningen en middeldure huurwoningen.”Middeldure huurwoningen vormen een schakel tussen sociale huur en koopwoningen en zorgen voor een goede doorstroom op de woningmarkt.

Doorstroom verbeteren

Volgens de gemeente Amsterdam is er op dit moment een tekort op aan huurwoningen met een huur tussen de € 710 en € 971 per maand. Daardoor hebben veel huishoudens moeite met het vinden van een geschikte woning en stromen er minder mensen door vanuit sociale huurwoningen.
Eerder dit jaar kondigde minister Stef Blok al maatregelen te nemen om de bouw van huurwoningen in het middensegment te stimuleren in de regio’s Utrecht en Amsterdam, vanwege een te groot verschil tussen vraag en aanbod.

Groei is al ingezet

Doelstelling is dat er in 2016 800 middeldure huurwoningen gebouwd worden, in 2017 900 en vervolgens nog eens 1.000 in zowel 2018 als 2019. Door veel te bouwen wil Amsterdam de Amsterdamse woningmarkt beter bereikbaar maken voor middeninkomens en daarnaast de doorstroom verbeteren. De ambitie van de gemeente volgt op het bericht dat de afgelopen twee jaar voor het eerst sinds tien jaar een groot aantal middeldure huurwoningen in aanbouw is genomen. In 2014 waren dat er 744 en in 2015 1.368. In 2015 is ook gestart met de bouw van 715 dure huurwoningen. Door deze intensieve woningbouwproductie groeit het aantal vrije sector middeldure huurwoningen in de stad.

Advertisment ad adsense adlogger