Bouw Groninger Forum hervat

Bouw Groninger Forum hervat

Nadat het project een jaar heeft stilgelegen, wordt de bouw van het Groninger Forum deze week weer hervat. De stilstand had alles te maken met maatregelen om het gebouw aardbevingsbestendig te maken. Er bleken zelfs enkele gebouwde delen afgebroken te moeten worden.

Onder andere de parkeergarage en vloer moesten worden gesloopt. Die afbraak is nu afgerond, zo bericht stadszender OOG TV. De bouwvakkers kunnen deze week dus weer aan de slag met de bouw van het multifunctionele gebouw.

Meerkosten voor de NAM

Aannemer BAM begint nu met het steviger en dikker maken van de muren en pilaren van de parkeergarage. De bouw van het Groninger Forum wordt deze week dus hervat. Het uitstel zou het project tweemaal zo duur maken als begroot. Aangezien de directe aanleiding het aardbevingsbestendig maken van het Forum is, zijn de extra kosten van 68 miljoen voor rekening van de NAM. Het Groninger Forum wordt een multifunctioneel gebouw met onder andere een bibliotheek, filmhuis en Stripmuseum. Het is de bedoeling dat het Groninger Forum eind 2018 of begin 2019 opgeleverd wordt.

Advertisment ad adsense adlogger