Rijkswaterstaat moet niet leuren in buitenland aldus Verhagen

Rijkswaterstaat moet niet leuren in buitenland, aldus Verhagen

Nederland moet stoppen met actief werven buitenlandse bouwbedrijven voor grote infrastructurele projecten.

Dat zegt Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, in interviews met het Financieele Dagblad, Radio1 De Ochtend en op BNR Nieuwsradio: “Er is al meer dan genoeg concurrentie tussen Nederlandse bouwbedrijven. Als er overcapaciteit in de markt is, moet Rijkswaterstaat niet actief met projecten gaan leuren over de grens,”. “Onze bouwbedrijven worden ook niet actief benaderd door buitenlandse overheden.” Rijkswaterstaat moet niet leuren in buitenland aldus Verhagen.

Verhagen zegt tegen BNR dat het hem vooral gaat om het actief werven van buitenlandse inbreng. “Dat doet geen enkel ander land in Europa. Er moet niet kunstmatig overcapaciteit gecreëerd worden. Door actief de concurrentie te vergroten, breng je Nederlandse bedrijven in de problemen.”

Volgens Verhagen is het ‘stoppen met leuren’ niet in strijd met Nederlandse aanbestedingsregels. “De belastingbetaler wordt niet benadeeld als de overheid ophoudt buitenlandse bouwers actief te benaderen. Het gaat erom of er genoeg concurrentie is. Dat is het geval.”

Luister op Radio1 naar het interview met Maxime Verhagen.

Advertisment ad adsense adlogger