Verweij Houttechniek kreeg bezoek van staatssecretaris Dekker

Verweij houttechniek krijgt bezoek van staatssecretaris dekker

Staatssecretaris Sander Dekker was op bezoek bij Verweij Houttechniek. Verweij Houttechniek is een schoolvoorbeeld als het gaat om het geven van kansen aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Het bedrijf is al 25 jaar een erkend leerbedrijf. Daarbij voert het een actief beleid om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende stage en zo mogelijk passend werk te bieden.

Erkend leerbedrijf

Het bedrijf doet dit samen met ROC Midden Nederland en het Samenwerkingsverband (initiatief van SH&M). De technische stages die het bedrijf verzorgt zijn niet alleen voor studenten maar worden ook vaak ingevuld door mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Hofleverancier

Behalve erkend leerbedrijf is Verweij Houttechniek recentelijk Hofleverancier geworden. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd ex-stagiaires vast dienstverband aan kunnen bieden. De staatssecretaris werd in het bedrijf rondgeleid door een van de werknemers en zijn leermeesters. Speciaal opgeleide leermeesters komen uit het bedrijf zelf en vervullen een belangrijke rol bij het begeleiden van stagiairs en werknemers op zowel uitvoerend als mentaal vlak.

Kansen bieden

In de vorm van stages en soms vast dienstverband wil het bedrijf mensen die verder van de arbeidsmarkt staan kansen bieden. Zij zien dit als een taak die de onderneming heeft. Leonard Verweij: “Werk en inkomen bieden zekerheid maar het geeft ook een gevoel van ‘erbij horen’. Van de overige medewerkers binnen het bedrijf vraagt dit meer flexibiliteit en begrip. Dat gaat goed hier. Ze zijn echt onderdeel van het geheel.”

Advertisment ad adsense adlogger