Utrechtse ontwikkelaar gaat politiek in

Ontwikkelaar Sustay gaat de politiek in

De Utrechtse woningontwikkelaar Sustay, gespecialiseerd in betaalbare vrije sector huurwoningen, start de Partij voor Middenhuur (PVM). De PVM gaat deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in Utrecht en bezet lijst 17.

De PVM mikt op drie zetels

De Reden dat Sustay de politiek ingaat? Frustraties over hoe de markt voor middenhuur er momenteel bij staat. Lijsttrekker Kevwe Scott-Emuakpor licht toe: “Er is op de woningmarkt heel veel aan de hand in Nederland. Er is een groot tekort aan betaalbare huurwoningen, vooral in het middensegment. Daardoor stagneert de doorstroming.”

“Bovendien”, zo stelt Scott-Emuakpor, “wat er aan middenhuur op de markt komt, is vaak voor veel mensen met een modaal inkomen onhaalbaar door buitensporige eisen. Ook mensen uit de buurt of zij die een sociale huurwoning verlaten vissen al snel achter het net. Dat vinden wij onacceptabel! Daarom zijn we zelf maar een politieke partij gestart, zo kunnen we echt het verschil maken.”

Imperfecties in markt

Sustay realiseert al enkele jaren als één van de weinige ontwikkelaars in Nederland woonbuurten en woongebouwen specifiek ten behoeve van middenhuur, het segment met een huurprijs tussen de € 750,- en € 1.000,-.

Ondanks dat het Utrechtse bedrijf hier succesvol in is, bekommert men zich om de vele imperfecties in deze markt. De Partij voor Middenhuur (PVM) komt met 6 verkiezingsbeloftes, zoals voorang voor locale doorstromers, een maximale salariseis van 3,5 keer de huur en altijd een duurzame energiezuinige woning.

Lijsttrekker is Kevwe Scott-Emuakpor, op nummer 2 en 3 staan Menno Schapendonk en Björn Six. De PVM (lijst 17) heeft in totaal acht leden op de lijst staan en mikt 21 maart op minstens drie zetels.

Naschrift – De Politieke partij PVM vanuit Sustay blijkt fake! Eigenaar Menno Schapendonk: “Het punt is gemaakt, de reacties waren overweldigend en nu over tot de orde van de dag, namelijk middenhuur realiseren. En stem vandaag (21 maart, red) gerust en verstandig op een andere partij, succes!”

Advertisment ad adsense adlogger