Verhagen en Rutte bespreken extra investeringen infrastructuur

Verhagen en Rutte

Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland heeft bij premier Mark Rutte gepleit voor extra investeringen in infrastructuur. Dat deed Verhagen tijdens een kort bezoek van de Eerste Minister aan de speciale Bouwkeet op de stoep van de Tweede Kamer.

Verhagen vroeg aandacht voor het feit dat de miljarden die nu gereserveerd zijn voor de grote infraprojecten in Nederland bijna op zijn. Hij wil daarom dat het zogeheten MIRT (Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport) verlengd wordt. En wel tot 2040. Dat zou er in de praktijk op neer komen dat meer investeringen, bijvoorbeeld om Nederland klimaatbestendig te maken, naar voren gehaald worden.

Een dergelijk voorstel werd eerder deze week bij de Bouwkeet gedaan door fractievoorzitter Diederik Samson van regeringspartij PvdA. Premier Rutte stelde daarom lachend bij de Bouwkeet: “Ik begrijp dat Maxime (Verhagen) nu een PvdA-voorstel omarmt. Ik heb op zijn vraag geen ‘ja’ of ‘nee’ gezegd. Ik heb Maxime beloofd erover na te denken.”

Verhagen benadrukte tijdens de ontmoeting met de premier ook het belang voor de bouw van het lage btw-tarief voor renovatie. Hij bedankte de premier dat het kabinet die btw-verlaging weer tot 1 juli volgend jaar heeft verlengd.

Advertisment ad adsense adlogger