3e editie van opleiding De Bouwpraktijk

Derde editie van praktijkschool De Bouwpraktijk in Capelle aan den IJssel

Team ERAflats en Havensteder slaan wederom de handen ineen voor De Bouwpraktijk. De partijen introduceren de derde editie van deze bijzondere praktijkschool die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans biedt op een baan in de bouw. Deze derde editie vindt plaats in Capelle aan den IJssel waar Team ERAflats en Havensteder vanaf november 2022 de ERAflat Schermerhoek gaan renoveren.

“Team ERAflats en Havensteder starten derde editie van De Bouwpraktijk in Capelle aan den IJssel”

Bouwpraktijk

De Bouwpraktijk is een uniek concept waarbij op een duurzame manier gekeken wordt naar social return. Voor de derde editie organiseert De Bouwpraktijk twee Open Dagen. Deze vinden plaats op vrijdag 30 juni 2023 en vrijdag 1 september 2023 tussen 12:00 en 14:00 uur aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel. Geïnteresseerden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij de programmamanager van De Bouwpraktijk, Simone Koot via 06 58 81 94 69 of via de website.

Praktijkschool op velerlei gebied

De Bouwpraktijk biedt personen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om gedurende 12 weken fulltime kennis te maken met alle aspecten van de bouw. Het uiteindelijk doel is om hen te laten doorstromen naar een vaste baan bij een van de deelnemende bouwbedrijven. Onder begeleiding van ervaren leermeesters maken deelnemers kennis met verschillende specialismen, zoals tegelen, schilderen, slopen, elektrotechniek, timmeren en installatiewerk.

Unieke leerervaring

Jeroen Eijkelboom, Hoofd Realisatie Bestaande Bouw bij ERA Contour en een van de initiatiefnemers van De Bouwpraktijk: “Het is fantastisch om te zien hoe personen in 12 weken kennismaken met alle facetten van de bouw. En dat ze door de nieuwe kennis, vaardigheden, maar ook de sociale contacten die ze opdoen binnen De Bouwpraktijk, helemaal opbloeien”.

Een belangrijk onderdeel van het programma is de fulltime begeleiding van een enthousiaste leermeester en de trainingen van de eigen vakkrachten op de bouwplaats. Deelnemers krijgen naast praktische trainingen en hands-on ervaring op de bouwplaats, ook een veiligheidstraining om hun VCA-certificaat te behalen. Er worden ook taallessen aangeboden om de taalvaardigheden van de deelnemers te verbeteren.

Maatschappelijke betrokkenheid

Simone Koot, programmamanager van De Bouwpraktijk: “Het doel van De Bouwpraktijk is het bieden van een eerlijke kans op duurzaam werk in de bouw aan iedereen die gemotiveerd is om deel te nemen. Door het bieden van sociale veiligheid en de juiste trainingen voelen de deelnemers zich gezien en kunnen zij hun talenten ontwikkelen”.

Uit de twee eerdere edities in samenwerking met Team ERAflats en Havensteder bleek dat de lokale gemeenschap rondom het renovatieproject van De Bouwpraktijk positief reageerde op het initiatief.

Over

Team ERAflats is een samenwerking van ERA Contour en Smits Vastgoedzorg. Samen ontwikkelden deze partijen een specifieke aanpak voor groot onderhoud van de ERAflats. Hierin combineren ze hun kennis van de bouw in de jaren ’60 en ’70 met hun jarenlange ervaring in het groot onderhoud. Inmiddels zijn al verschillende ERAflats gerenoveerd door het team.

Advertisment ad adsense adlogger