Installatiebranche en transformatiewereld ontmoeten elkaar

Installatiebranche en transformatiewereld ontmoeten elkaar

Transformatie van karakteristieke gebouwen vereist installatiewerk op maat. Daarover gaat de NRP/DUMO bijeenkomst van volgende week dinsdag, 30 juni. Installatiebranche en transformatiewereld ontmoeten elkaar op die dag in Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam

Totale opgave

Bij de transformatie van karakteristieke gebouwen is installatiewerk vrijwel altijd een onderdeel van de totale opgave. Bijvoorbeeld om het binnenklimaat van een gebouw te verbeteren, het comfort te verhogen, het energieverbruik te verlagen of het gebouw te verduurzamen. In dergelijke situaties ontstaat een uitdagende wisselwerking tussen enerzijds het inpassen van de benodigde techniek en anderzijds het respecteren van de historische waarde van het bestaande gebouw. Een evenwicht tussen beide is bij elke transformatie mogelijk. Standaardoplossingen bestaan niet; het blijft maatwerk waarbij vakmanschap en kwaliteit belangrijk zijn. Dat vraagt om transparantie, bereidheid over de eigen grenzen te kijken en onderling vertrouwen tussen de verschillende disciplines.

Duurzame monumenten

Hierover gaat de eerstvolgende bijeenkomst van de themagroep DUMO, dat staat voor DUurzame MOnumenten. Daarin wordt de dialoog gezocht tussen beide werelden. Waar loopt de installatiebranche tegenaan bij de transformatie van karakteristieke gebouwen? Er wordt gekeken naar informatie, communicatie of aansturing door de ontwerpende partij/hoofdaannemer. En vice versa. Dit gebeurt aan de hand van een aantal voorbeeldprojecten. Gastheer is Deerns (een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in installatietechniek, energie en bouwfysica met 600 medewerkers in kantoren wereldwijd. En nieuw lid van de themagroep DUMO). De bijeenkomst is bedoeld voor diegenen die betrokken zijn bij de transformatie van karakteristieke gebouwen. In het bijzonder voor installateurs, installatieadviseurs, architecten, aannemers en werkvoorbereiders.

Partners en begunstigers NRP, platform voor transformatie en renovatie, kunnen kosteloos deelnemen.
Andere geïnteresseerden betalen € 75,- zie ook nrp.nl

Advertisment ad adsense adlogger