Maxima opent Academy of Data Science

Maxima opent Academy of Data Science

Het voormalig klooster Mariënburg in Den Bosch is getransformeerd tot Jheronymus Academy of Data Science (JADS). 1 december wordt de feestelijke opening verricht door koningin Máxima. JADS is opgezet naar aanleiding van een groeiende vraag naar Data scientists. De nieuwe opleiding is een samenwerking tussen Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven.

Academy of Data Science

De opleiding wil ervoor zorgen dat studenten zowel inzicht hebben in de technische aspecten van het vak, als in de sociale, maatschappelijke en wettelijke aspecten hiervan. Met één gedeelde bacheloropleiding en zes masteropleidingen op drie verschillende locaties (Eindhoven, Tilburg en Den Bosch) is het uiteindelijke doel om 1500 tot 2000 studenten van over de hele wereld onder te kunnen brengen. Ook de gemeente ’s-Hertogenbosch, de provincie Noord-Brabant en het internationale bedrijfsleven in de regio Brabant dragen bij aan de ontwikkeling van de opleiding.

Ecosysteem

Koningin Máxima woont eerst het openingsprogramma bij in de Mariakapel en krijgt aansluitend een rondleiding door het gebouw. Daar praat zij met studenten en wetenschappers over de activiteiten van de academie. Als afsluiting verricht zij de opening van de academie. Data science verzamelt en analyseert big data: grote hoeveelheden gegevens. De Jheronimus Academy of Data Science omhelst naast onderwijs ook onderzoek op het gebied van data science en de opbouw van een ecosysteem met tal van bedrijven en organisaties in Brabant.

Advertisment ad adsense adlogger