Restauratiebeurs 16-18 april

Restauratiebeurs 16-18 april

Van 16 t/m 18 april vindt in ‘s-Hertogenbosch de Nederlandse Restauratiebeurs plaats. In drie dagen tijd vinden symposia en lezingen plaats en exposeren bedrijven uit de restauratiebranche. Geïnteresseerden in monumenten en erfgoed kunnen terecht met hun vragen over restauratie, onderhoud en het herbestemmen van monumenten. De Restauratiebeurs 16-18 april wordt gehouden in de monumentale evenementenlocatie 1931 en de Baroniehal te ’s-Hertogenbosch.

Kennisstraat

‘Kwaliteit voor de opdrachtgever’ is het leidende thema. In de ‘monumentale’ Kennisstraat zijn stichtingen en overheidsinstanties als de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed te vinden om vragen te beantwoorden en advies te geven over restauratie, onderhoud en herbestemming van monumenten. De Rijksdienst schenkt dit jaar speciale aandacht aan de kwaliteit van restauratie en onderhoud van monumenten. Ook presenteert het de vernieuwde website monumenten.nl voor eigenaren en liefhebbers van historische panden. In de Kennisstraat zijn daarnaast aanwezig het Nationaal Restauratiefonds, de Belastingdienst, Monumentenwacht Noord-Brabant, Nationaal Restauratie Centrum, de Stichting Restauratie Atelier Limburg, Netwerk Steunpunten Cultureel Erfgoed, de Vereniging Architecten Werkzaam in de Restauratie, Monumentenwachten, Vakgroep Restauratie en Hogeschool Utrecht.

Bio-expositie

Ook is er de expositie BIO-BOS, gericht op de toepassing van natuurlijke bouwmaterialen voor monumenten. De expositie is gedurende de openingstijden van de Restauratiebeurs toegankelijk voor alle bezoekers. Er wordt een selectie aan natuurlijke materialen voor casco, afbouw en isolatie getoond. Maar ook voorbeelden van innovaties. De tentoonstelling wordt gerealiseerd in samenwerking met het Instituut voor Bouwbiologie & Ecologie Benelux.

Gedurende de beurs vinden vier symposia en tal van lezingen plaats. De Nederlandse Restauratiebeurs vindt plaats in het monumentale 1931 Congrescentrum, vroeger een veemarkthal, en de Baroniehal van de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Meer informatie op www.restauratiebeurs.nl.

Advertisment ad adsense adlogger