Vestingwerken Maastricht onderhouden en gerestaureerd

Vestingwerken Maastricht onderhouden en gerestaureerd

Schakel & Schrale heeft van de gemeente Maastricht opdracht ontvangen voor de restauratie en het onderhoud van de historische vestingwerken op diverse plekken in de stad.

De werkzaamheden voor de vestingwerken bestaan voornamelijk uit het herstel van mergel en baksteen metsel- en voegwerk

De vestingwerken bestaan uit onderdelen van de middeleeuwse eerste en tweede stadsomwalling en uit de tussen de zeventiende en begin negentiende eeuw gerealiseerde buitenwerken. De werkzaamheden nemen circa vier jaar in beslag.

De restauratie en onderhoudswerkzaamheden door Schakel & Schrale bestaan voornamelijk uit het herstel van mergel en baksteen metsel- en voegwerk. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het behoud van waardevolle beplantingen en aanwezige diersoorten zoals de muurhagedis.

Live te volgen

Om belangstellenden te betrekken bij de restauratie van de historisch waardevolle vestingwerken heeft Schakel & Schrale Maastricht een website ontwikkeld.

Projectleider Robert Houben: “De restauratie van deze historische vestingwerken is voor ons zeer eervol en we vinden het leuk dat op een creatieve manier onder de aandacht te brengen. Op de website zijn drie routes terug te vinden, die bezoekers voeren langs de verschillende vestingwerken waar we aan het werk zijn. Over de ambachtelijke restauratiewerkzaamheden is op de website achtergrondinformatie te lezen. Deze informatie breiden we uit naarmate de onderhoudswerkzaamheden vorderen.”

De website is te bezoeken via Schakel & Schrale

Advertisment ad adsense adlogger