Zaanse pilot huizen met slechte fundering: slopen of nieuwbouw?

Zaanse Pilot huizen met slechte fundering: slopen of nieuwbouw?

Eigenaren van huizen in Zaanstad met een slechte fundering kunnen zich samen met hun buren opgeven voor een Zaanse pilot: het hele blok slopen en vervangen door nieuwbouw.

Het Rijk financiert de Zaanse pilot. Bij succes wordt het uitgerold over de Metropoolregio Amsterdam

Wethouder Songül Mutluer van Wonen en Bouwen in Zaanstad werkt samen met Bouwend Nederland, de Bouwcampus, de Rabobank en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uit wat een goede manier is om meerdere woningen tegelijk aan te pakken en deze te vervangen door nieuwbouw die meteen ook energiezuinig en toekomstbestendig is.

Funderingsherstel

Vooral blokken waaraan nog wel wat meer schort dan slechte grenen palen alleen – achterstallig onderhoud, slechte isolatie – komen in aanmerking. Voor eigenaren van dergelijke woningen betaalt funderingsherstel zich waarschijnlijk niet terug en kan een radicale aanpak een betere optie zijn.

(Lees verder onder de foto.)

Gratis advies

Deelnemers aan de Zaanse pilot krijgen gratis advies en begeleiding van professionals vanuit de gemeente en de samenwerkende partners. De kosten worden vooraf inzichtelijk gemaakt, inclusief de mogelijkheden om subsidies aan te vragen, bijvoorbeeld voor extra energiebesparende maatregelen.

Lees een uitgebreid artikel via Zaanstad Nieuws

PS – De op de foto getoonde huizen hebben – voor zover bekend bij de redactie – geen slechte fundering.

Advertisment ad adsense adlogger