5 redenen waarom je een makelaar moet inschakelen

5 redenen waarom je een makelaar moet inschakelen

Een makelaar helpt je bij de aan- of verkoop van je woning. Daar komt meer bij kijken dan alleen samen een geschikte woning bekijken. Ze kunnen je bijstaan in het gehele proces en hebben verstand van zaken. Ze weten waar ze op moet letten wanneer jullie samen het huis bezichtigen en kijken op een andere manier naar de woning.

Hoewel de woningmarkt iets lijkt af te koelen, is het nog altijd lastig om er tussen te komen. Vooral voor starters is het overweldigend en zij weten niet waar ze op moeten letten. Het hebben van een makelaar is daarom nog altijd relevant. We geven je 5 redenen waarom je absoluut een makelaar kunt gebruiken.

Aan- en verkoop begeleiden

De hoofdreden waarom je kiest voor een makelaar is natuurlijk de begeleiding die je krijgt tijdens het aan- en verkoopproces. Een aankoopmakelaar neemt met jou je woonwensen door en gaat op zoek naar woningen die aan die wensen voldoen. Ze regelen de bezichtiging en voeren voor jou de onderhandelingen.

Ook stellen ze een koopovereenkomst op en nemen die met je door. Daarbij wordt gelet op de kleine lettertjes, de makelaar ziet niks over het hoofd. Een verkoopmakelaar zorgt ervoor dat je woning op de juiste manier onder de aandacht wordt gebracht op bijvoorbeeld social media, de website en op Funda. Alles wordt uit handen genomen zodat je zelf alleen nog maar het juiste bod hoeft te accepteren.

Verstand van woningkenmerken

Een makelaar heeft in zijn leven heel wat huizen van binnen gezien en weet dus inmiddels waar hij op moet letten. Hij helpt je dus niet alleen de woning te vinden, maar brengt ook veel kennis mee over bijvoorbeeld de bouwkundige staat van de woning.

Een belangrijk thema waar mensen tegenwoordig op letten bij de aankoop van een huis is duurzaamheid. De isolatiewaarde van je woning is, zeker met de huidige gasprijzen, erg belangrijk. Voor het opstellen van een energielabel van de woning wordt onder andere naar deze isolatiewaarde gekeken. Het energielabel zegt dus iets over de duurzaamheid van je woning.

Nieuwbouwwoningen zijn zeer energiezuinig en soms zelfs energieneutraal. Maar wanneer je een bestaande woning wilt kopen of zelf een huis wilt bouwen dan dien je dus goed te letten op het energielabel. Een makelaar met verstand van zaken zoals Boumij Makelaars, kan je hierin advies geven zodat je niet bedrogen uitkomt.

Als eerste op de hoogte

Eén van de grootste voordelen van het inschakelen van een makelaar is het feit dat je als eerst op de hoogte bent van het nieuwe aanbod. Daarnaast heeft een makelaar onderling contact met andere makelaars en krijgen ze nog wel eens informatie door die je zelf niet kunt vinden.

Wanneer je zonder makelaar aan de slag gaat dan gaat er behoorlijk wat tijd zitten in alleen al het zoeken naar woningen. Je moet er elke dag bovenop zitten wil je nog kans maken om een bezichtiging te plannen. Het scheelt je dus veel tijd wanneer de makelaar dit allemaal voor je doet.

Realistische kijk tijdens bezichtiging

Tijdens een bezichtiging neem je natuurlijk je makelaar mee. Een huis kan er op de foto’s nog zo mooi uit zien, in het echt kan het nogal eens tegenvallen. Bovendien kijkt een makelaar anders naar de woning dan jij.

Jij en je eventuele partner letten waarschijnlijk meer op een bepaald gevoel dat je hebt en je bedenkt of je jezelf er voor langere tijd ziet wonen. Het kan voorkomen dat je al snel verliefd wordt op een huis en je alleen nog maar door een roze bril kunt kijken. Een makelaar is hierin gelukkig neutraal en kijkt kritisch naar de status van de woning en bijvoorbeeld verbouwmogelijkheden.

Emotionele ondersteuning

Wanneer je een aan- of verkoopproces ingaat dan wordt een makelaar iemand met wie je gedurende die periode veel contact hebt. In eerste instantie brengen ze je woonwensen in staat dus het is belangrijk dat je makelaar snapt waar je naar op zoek bent. Het is dus prettig wanneer je een klikt hebt en een fijn gevoel bij je makelaar. Hij of zij gaat immers op zoek naar jouw droomwoning, dat is niet zomaar iets.

Bovendien vertelt je makelaar je ook het slechte nieuws als je bod niet is geaccepteerd, een goede vertrouwensband maakt het dan al een stuk dragelijker. Kies dus voor een betrokken en bevlogen makelaar met verstand van zaken. Iemand die met je meedenkt, maar je soms ook met beide benen op de grond zet. In de huidige huizenmarkt heb je helaas niet altijd meer wat te kiezen en zul je vaak concessies moeten doen.

5 redenen waarom je een makelaar moet inschakelen.

Advertisment ad adsense adlogger