Allard van Hoeken is Ingenieur van het Jaar

Allard van Hoeken Ingenieur van het Jaar

De winnaar van de Prins Friso Ingenieursprijs is bekend. Ingenieur Allard van Hoeken is gekozen tot Ingenieur van het Jaar. Hij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs op de Universiteit Twente. Aanwezigen waren onder andere Prinses Beatrix en Prinses Mabel.

Van Hoeken, Head of New Energy bij Bluewater Energy Services kreeg de prijs uit handen van Matrin van Pernis, President van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI). De prijs wordt jaarlijks uitgereikt.

Het juryoordeel

De jury geeft aan dat hij Ingenieur van het Jaar is geworden omdat hij internationale successen weet te boeken door het verbinden van technische innovaties met bedrijfsmatig inzicht. Daarnaast is van Hoeken in staat om met veel overtuigingskracht anderen te inspireren de omslag te maken van traditionele energie naar duurzame energie.

Opleiding en werkervaring

Allard van Hoeken studeerde Werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Vanaf 1995 vervulde hij verschillende functies bij Bluewater Energy Services en in 2000 rondde hij een MBA af bij INSEAD in het Franse Fontainebleau. In 2004 keerde Van Hoeken weer terug naar Bluewater. Sinds 2009 is hij verantwoordelijk voor de markten de technologische ontwikkeling van BlueTEC, de drijvende getijdenenergieopwekker van Bluewater.

Van Hoeken liet met het winnen van de prijs de overige twee finalisten ir. Gijs van den Boomen (KuiperCompagnons) en dr. Ir. Yvo Saanen (TBA) achter zich.

Advertisment ad adsense adlogger