Alle machines om pallets mee te verplaatsen

Alle machines om pallets mee te verplaatsen

Pallets worden erg veel gebruikt bij veel organisaties, bedrijven en in magazijnen. Het zijn dan ook de perfecte objecten om producten en materialen op te bewaren en mee op te slaan. Pallets zijn relatief goedkoop, op te stapelen wanneer deze niet worden gebruikt en makkelijk te vervoeren. Het vervoeren van deze pallets gebeurt met verschillende machines die hiervoor zijn gemaakt.

Denk hierbij aan onder andere heftrucks, pompwagens en stapelaars. Met deze machines kun je de pallets door het hele magazijn verplaatsen zonder al te veel moeite. In deze tekst gaan wij het hebben over deze verschillende machines en wat alle specificaties van deze machines zijn

Een heftruck gebruiken bij het verplaatsen van pallets

Een heftruck is een bekende machine om pallets mee te verplaatsen. De meeste mensen gebruiken hier een vorkheftruck voor. De naam heeft deze heftruck te danken aan de vorm van de machines, de ‘vorken’ waarmee pallets kunnen worden opgetild. Bij een heftruck kan de bestuurder op de machine blijven zitten. De machine rijdt namelijk zelf en de bestuurder hoeft enkel te sturen.

Bij een stapelaar en een pompwagen moeten de bestuurders wel zelf de machine rijden en besturen. Voor intensieve klussen is een pompwagen of stapelaar vaak niet geschikt. Wanneer pallets op grote hoogten neergezet of opgehaald moeten worden, kan een heftruck erg handig zijn. Met de hulp van een heftruck zijn de pallets zo opgetild en van een aantal meter hoogte op de grond neergezet. Het tillen van een zwaarder gewicht is met deze machine ook mogelijk.

Een pompwagen voor korte afstanden

Pompwagens zijn de meest gebruikte machines om pallets te verplaatsen. Er zijn een aantal verschillende soorten pompwagens die gebruikt kunnen worden voor het verplaatsen van pallets. Zo zijn er bijvoorbeeld handpompwagens. Deze pompwagens krik je omhoog met eigen kracht, waarna het daarna te verplaatsen is. Elektrische pompwagens doen het krikken zelf, waardoor de pallets alleen nog verplaatst hoeven worden. Met één druk op de knop wordt de elektrische pompwagen klaargemaakt voor gebruik.

Pompwagens zijn de meest eenvoudige manier om pallets te verplaatsen. Bedrijven zoals,
de STIL shop verkopen pompwagens en andere machines om pallets mee te vervoeren. Met name voor korte afstanden is een pompwagen geschikt, omdat het anders wat zwaar kan worden om te blijven rijden met de pallets op de pompwagen.

Een stapelaar gebruiken voor horizontaal en verticaal verplaatsen

Vrijwel alle magazijnen maken gebruik van grote hoogten om pallets te bewaren. Pallets worden bovendien veel opgestapeld, zodat er meer pallets op één plek bewaard kunnen worden. Voor het laden en lossen van producten op pallets in kleine en smalle gangpaden, is een stapelaar een geschikte machine.
De stapelaar is er speciaal op gericht om pallets op elkaar te stapelen of om deze van elkaar af te halen. De machine kan zowel horizontaal als verticaal bewegen. Smalle gangpaden zijn dan geen probleem meer voor het vervoeren van pallets. Bij pompwagens kan het keren immers nog wel eens een probleem zijn. De machine is in alle richtingen te draaien en past zo makkelijk door alle gangpaden gestuurd worden.

Alle machines om pallets mee te verplaatsen.

Advertisment ad adsense adlogger