Project herontwikkeling Gele Scheikunde in Delft

Project - herontwikkeling Gele Scheikunde in Delft

De gemeente Delft en ontwikkelcombinatie Gele Scheikunde C.V. (Amvest en KondorWessels Vastgoed) zetten een volgende stap in de herontwikkeling van het gebied.

“Gele Scheikunde ligt op een plek waar de binnenstad van Delft overgaat in de TU Campus”

In de herontwikkeling van Gele Scheikunde zijn plannen voor circa driehonderd energieneutrale woningen, commerciële ruimten en horeca. Hiermee draagt dit project bij aan de woningbouw- en werkopgave van de gemeente Delft en de regio. De bouw van Gele Scheikunde start naar verwachting medio 2024.

Anterieure overeenkomst

Met het ondertekenen van de anterieure overeenkomst voor het project zijn door de betrokken partijen afspraken vastgelegd over de herontwikkeling van het gebouwencomplex Gele Scheikunde. Het gaat om financiële afspraken, afspraken over planning, het proces van de planvorming en het programma.

Met het ondertekenen van deze overeenkomst wordt de procedure voor het wijzigen van de bestemming opgestart en zal de ontwikkelcombinatie het ontwerp verder vormgeven.

Wethouder Schrederhof: “Gele Scheikunde ligt op een plek waar de binnenstad overgaat in de TU Campus. Dit project levert een belangrijke bijdrage aan de ambities van Delft om meer woningen en arbeidsplaatsen te realiseren. Daarnaast geeft het een impuls aan de levendigheid in de buurt.”

Transformatie gebouwencomplex

Het bestaande gebouwencomplex wordt getransformeerd naar een levendige buurt waar bestaande bouw gecombineerd wordt met nieuwbouw. De markante gevel van het gebouw blijft daarbij in stand. Het programma omvat zo’n driehonderd energieneutrale woningen, waarvan ten minste vijftien procent sociale huurwoningen, ten minste twintig procent middenhuurwoningen en de rest zijn vrije sector huurwoningen en koopwoningen.

Ook komt er een horecafunctie in het voormalige auditorium en een aantal ruimtes waar kleinschalige commerciële voorzieningen mogelijk zijn. De bewoners en werknemers van de commerciële voorzieningen parkeren in één gezamenlijke parkeerkelder onder de gebouwen.

Wethouder Wonen Karin Schrederhof (gemeente Delft), CEO Heleen Aarts (Amvest) en directeur Richard Elbersen (KondorWessels Vastgoed) tekenden de anterieure overeenkomst.

Advertisment ad adsense adlogger