Beste Gebouw van het Jaar; inschrijving gestart

beste gebouw van het jaar

De inschrijvingen voor de tiende editie BNA Beste Gebouw van het Jaar 2015 is begonnen. De branchevereniging verwacht ook dit jaar een groot aantal inschrijvingen. In deze tiende editie staat net als vorig jaar de maatschappelijke meerwaarde van architectuur op de voorgrond. Alle architectenbureaus, nationaal maar ook internationaal, waarvan hun gebouw in 2014 in Nederland in gebruik is genomen kunnen meedoen.

Jury

Voor deze tiende editie is er wederom een deskundige jury samengesteld. Dit jaar is Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum de juryvoorzitter. De overige juryleden zijn:

  • Arno Boon, directeur BOEi
  • Janneke Bierman, architect en directeur Bierman Henket architecten
  • Peter Defesche, architect en directeur OD205 architectuur bv
  • Yvonne van Mierlo, directeur Blauwhoed Studio
  • Peter Veenstra, landschapsarchitect en partner LOLA Landscape architects

Diverse aspecten

Bij deze prijs worden diverse aspecten meegenomen. Zo is de architectonische kwaliteit van groot belang, maar ook de gebruiks- en belevingswaarde, de maatschappelijk waarde en de kwaliteit van de samenwerking.

Categoriewinnaars

Anders dit jaar is dat er ook categoriewinnaars worden gekozen. Er zijn vier categorieën, waar elk een winnaar voor zal worden gekozen. De vier categorieën zijn: Identiteit & Icoonwaarde, Leefbaarheid & Sociale Cohesie, Stimulerende Omgevingen en Particuliere Woonbeleving.

Beste Gebouw van het Jaar

Met de eer als Beste Gebouw van het Jaar wil de branchevereniging benadrukken dat goede architectuur meer is dan alleen mooi. Ongeacht vorm, omvang, budget of locatie van een gebouw moet de prestatie van betrokkenen excellent en evident zijn: dit is het beste wat de architectuur voor opdrachtgever en samenleving heeft opgeleverd in het afgelopen jaar.

Inschrijven

Architectenbureaus kunnen vanaf zich hier vanaf 12.00 uur inzenden voor de jaarlijkse architectuurprijs. Op donderdag 21 mei vindt de prijsuitreiking plaats.

Advertisment ad adsense adlogger