Nu al Eenvoudig Beter-trofee uitgereikt

De nu al eenvoudig beter trofee uitgereikt

De gemeente Zaanstad heeft de Nu al Eenvoudig Beter-trofee 2014 gewonnen met het project ‘De Hemmes’. Op het schiereilandje De Hemmes wil gemeente Zaanstad een mooie woonbuurt laten ontstaan, gebouwd in particulier opdrachtgeverschap. Gemeenten en bedrijven doen samen onderzoek naar de haalbaarheid van maatregelen die overlast van geur en geluid verminderen.

Minister

Zaanstad ontving de Trofee uit handen van Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) tijdens de bijeenkomst in Scheveningen die in het teken stond van de Omgevingswet en de onderlinge samenwerking.

Jaarlijkse uitreiking

De trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan het project dat het meest werkt volgens de Omgevingswet. Elke gemeente of provincie die alvast z’n eigen ruimtelijke regels wil opfrissen, kan dat doen. Bijna 10 procent van de gemeenten probeert nu al het Omgevingsplan uit, dat in het wetsvoorstel Omgevingswet een centrale plaats inneemt.

Digitaal gestemd

Ruim 1300 mensen hebben hun digitale stem uitgebracht op hun voorkeursproject. Zaanstad is uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. Naast het project ‘De Hemmes’ waren ook de gemeente Ede voor het terugdringen van regeldruk, de Provincie Gelderland voor haar Omgevingsvisie en het Hoogheemraadschap Rijnland voor zijn ‘Ja, tenzij-keur’ genomineerd.

Actieplan Houd het Eenvoudig, Maak het beter

Tijdens de bijeenkomst lanceerden Ministers Blok (Wonen), Schultz en de directeur van Bouwend Nederland Heinis tevens het actieplan Houd het Eenvoudig, Maak het Beter. In het actieplan met bijbehorende website staan de 300 projecten die al werken in de geest van de Omgevingswet. Met de lancering van de website www.houdheteenvoudig.nl worden vier bestaande actieprogramma’s, gericht op het versnellen en verbeteren van initiatieven, samengevoegd en versterkt.

Wethouder RO Dennis Straat van de gemeente Zaanstad nam de trofee uit handen van minister Schultz van Haegen in ontvangst.

Advertisment ad adsense adlogger