Bewust Veilig

Veilig werken

Op bouwplaatsen, projecten en in bedrijven verspreid over het land wordt op vrijdag 16 maart stilgestaan bij veilig werken.

Bewust Veilig: Concurreren op veiligheid is onacceptabel

Bouwend Nederland, UNETO-VNI, Aannemersfederatie Bouw, de Governance Code Veiligheid in de Bouw en andere stakeholders organiseren dan voor de tweede maal Bewust Veilig.

Veiligheid op de bouwplaats

Doel van de dag is om aandacht te vragen voor de veiligheid op de bouwplaatsen zodat iedereen aan het einde van de werkdag weer gezond en veilig naar huis gaat en aan het eind van zijn loopbaan ook gezond en fit met pensioen.

Op veel projecten en bouwplaatsen en in veel bedrijven verspreid over heel het land wordt op vrijdag 16 maart stilgestaan bij veilig werken. Veilig en gezond werken is een verantwoordelijkheid van iedereen op een project of bouwplaats en van alle partijen in de keten. Samen zorgen we voor veilige arbeidsomstandigheden. Concurreren op veiligheid is onacceptabel. Samen kunnen bouwers en installateurs, opdrachtgevers en ontwerpers samenwerken en zo nog veiligere werkomstandigheden creƫren.

Vorige editie

Tijdens de eerste Bewust Veilig op 17 maart 2017 werd op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 bouw- infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij de veiligheid op de werkvloer. In totaal deden vorig jaar ongeveer 45.000 medewerkers, opdrachtgevers en ketenpartners mee.

Meer informatie op www.bewustveilig.com

Advertisment ad adsense adlogger