Snel off-grid laden met accu

Snel off-grid laden met accu op duurzame LFP-batterijen

Big Ass Battery lanceert een batterijcontainer met geïntegreerde fast charger voor het snel en off-grid laden van onder andere elektrische voertuigen en (zwaar) bouwmaterieel.

De Fast Charger van het bedrijf wordt in Nederland geproduceerd en zal vanaf mei 2023 voor het eerst ingezet worden bij een dijkverzwaringsproject van Van Oord.

Zon en wind

Big Ass Battery biedt een fast charger met accu op batterijen, waardoor gebruikers onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Hiermee men tegemoet aan de groeiende duurzame elektriciteitsbehoefte in onder andere de bouwsector en bij bedrijven met een elektrisch wagenpark.

De Fast Charger kan worden opgeladen met zonne- en windenergie en kan met een AC-uitgang ook ingezet worden als batterij container voor andere toepassingen.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Bouwplaats

Zwaar elektrisch materieel en voertuigen, zoals graafwerktuigen, kunnen met de voorziening op vol vermogen worden opgeladen tijdens een korte pauze. De oplader kan ook ingezet worden als tijdelijke voorziening, bijvoorbeeld langs de snelweg, als er nog geen vaste aansluiting gerealiseerd is.

Brandveilig

Big Ass Battery werd twee jaar geleden in Nederland bekend met haar compacte batterijcontainers met de hoogste kwaliteit LFP-batterijen ter wereld. Dit maakt het systeem 99,99 procent brandveilig, compact door de hoge energiedichtheid, schaalbaar en duurzaam. De batterijen bevatten geen kobalt en worden gerecycled of hergebruikt/ingezet voor minder zware toepassingen.

Sprong voorwaarts

Nico van Dijk: ‘We spelen met de Big Ass Battery Fast Charger in op de groeiende vraag naar duurzame maar ook flexibele energieoplossingen. Onze 10ft-systemen met geïntegreerde Fast Charger van 350kw zijn enorm populair in de bouwsector. Hiermee kan tot 350kw DC geladen worden, dat is een grote sprong voorwaarts waar veel partijen baat bij hebben.’

Maritiem aannemersbedrijf Van Oord zet de Big Ass Battery Fast Charger vanaf april 2023 in bij een dijkverzwaringsproject. Hierbij wordt de batterij gevoed met zonne- en windenergie om zwaar bouwmaterieel snel op te laden

Advertisment ad adsense adlogger