Bouw Compleet vakbeurs Hardenberg

Vernieuwde Bouw Compleet vakbeurs Hardenberg

Op 10, 11 en 12 oktober 2017 vindt de twintigste editie van Bouw Compleet in Evenementenhal Hardenberg plaats. Een drie daagse inspirerende beurs met 250 gerenommeerde bedrijven uit alle geledingen uit de bouw. Dit jaar wordt sterk ingestoken op het vergaren van nieuwe kennis, waarmee we vooruit blikken op de laatste ontwikkelingen die spelen in de markt.

Bouw Compleet: Kennisvergaring en een compleet overzicht van de bouwbranche

Combinatiebeurs

De vakbeurs wordt gecombineerd met de S.G.A. Door deze combinatie willen wij u een divers en compleet aanbod aanbieden. Op de beursvloer ziet u vooraanstaande verfmerken, de laatste glasinnovaties, stucwerktrends, inspirerende themasessies en productpresentaties. Ook wordt dit jaar de interieurbeurs geïntegreerd in de Bouw Compleet. Hiermee belooft het een beurs te worden met een groot en divers aanbod. Dat zich kenmerkt als een beurs, waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar er voldoende ruimte is om in gesprek te gaan met vakgenoten. Van aannemers en architecten tot uitvoerders en woningbouwverenigingen. Ook brengen we als enige vakbeurs in Nederland fabrikanten, toeleveranciers, dienstverleners en geïnteresseerden uit de schilder-, glas- en afbouwbranche samen.

Bekende gezichten

Naast nieuwe namen schitteren dit jaar ook weer bekende exposanten op de beurs. Van Buuren, Raadsma en Van Dijk organiseren de jaarlijks terugkerende DRB Combi-event. Deze drie groothandelaren in ijzerwaren, gereedschappen en bouwbeslag brengen u als eindgebruiker in contact met vooraanstaande leveranciers en fabrikanten in de bouwwereld.

Kenniscentrum en thema’s

In samenwerking met Bouwend Nederland hebben we aansprekende thema’s vastgesteld. Voor het vaststellen van de thema’s hebben we uitvoerig onderzoek verricht om vast te stellen welke onderwerpen de bouwprofessional, in het algemeen en de Bouw Compleet bezoeker in het bijzonder, interesse heeft. De hot topics: duurzaamheid, automatisering, MVO, ketensamenwerking, ontgroening en vergrijzing hebben we concreet vertaald naar het beursprogramma. Het kennisprogramma geeft een blik op de toekomst, met de volgende onderwerpen:

• Automatisering
• BIM
• Circulair Bouwen
• Duurzame inzetbaarheid
• Innovatieve materialen en producten
• Omgevingsmanagement
• Technische verduurzaming
• Tips & Tricks voor de aanbestedingswet
• Wet/regelgeving persoonsgegevens 2018

Kennisprogramma

Het programma is deels vastgesteld. Op 10, 11 en 12 oktober komt Pieter Beuker van PRO4ALL u bijpraten over de belangrijkste digitale mogelijkheden die u kunt aangrijpen om het bouwproces efficiënter, goedkoper én duurzamer in te richten. Uit praktijk blijkt dat veel bedrijven hier nog een mooie slag in kunnen maken. PRO4all houdt zich al een geruim aantal jaren bezig om de bouw digitaal te innoveren.

Non-Babylon gaat gedurende de drie dagen meer vertellen over de positieve effecten van bewonersparticipatie. Waarbij stil wordt gestaan bij onderwerpen als: ‘wie mag er mee praten’ en ‘waarom laat je bewoners mee praten’. En niet geheel onbelangrijk: ‘hoe houdt je de regie in handen’. Non-Babylon is een partij dat zich heeft gespecialiseerd in bewonersparticipatie, communicatie bij aanbestedingen, omgevingscommunicatie en publieksevenementen.

Pioneering verzorgd dag 10 en 12 oktober een lezing over innovatieve duurzame producten die nog onvoldoende bekendheid hebben. Deze producten bieden interessante en alternatieve oplossingen aan voor toekomstbestendige gebouwen. Op dag 2 zoomt Pioneering in op het thema ‘circulair bouwen’. In de presentatie geeft Pioneering een nadere toelichting over wat circulair bouwen inhoud en welke consequenties het heeft. Ook geeft Pioneering een indruk van de laatste stand van zaken en wat er nog gerealiseerd moet worden om in 2050 te kunnen voldoen aan de gestelde doelstellingen (van de overheid). Pioneering is hèt platform van kennis delen en ontwikkelen voor alle partijen in de bouwketen, zodat nieuwe methodieken leiden tot een sterke marktpositie. Pioneering is met name gericht op de Twentse bouwsector.

BIM4ALL gaat iedere dag een half uur verzorgen met verschillende thema’s en drie verschillende sprekers. Uiteraard komen hier onderwerpen aan bod die gerelateerd zijn aan Bouw Informatie Modellering (BIM). Denk bijvoorbeeld aan: ‘hoe je een BIM-proces optimaal kunt managen’. Met als doel een hoger rendement te kunnen behalen uit 3D BIM-Modellen en het reduceren van fouten en faalkosten tijdens de bouw. BIM4ALL optimaliseert processen van bouwprojecten, reduceert bouwfouten en brengt de bouwkosten omlaag. Dit doen zij op basis van de kennis en ervaring met de werkmethodiek (BIM).

Studio RAP gaat productpresentatie of best practice delen over 3D printen van Beton. Studio RAP Is een architectonisch ontwerp en fabricagebedrijf. Ze leveren unieke en innovatieve architectonische ontwerpprojecten.
Houd onze website evenementenhal.nl/bouwcompleet in de gaten voor het volledige kennisprogramma en de exacte tijden. Het programma wordt in aanloop naar de beurs verder aangevuld.

20-jarig jubileum geeft beurs feestelijk tintje

De beurs Bouw Compleet wordt dit jaar alweer voor de twintigste maal georganiseerd. Voldoende reden om de beurs een feestelijk tintje te geven. We gaan het nog niet helemaal onthullen, maar we kunnen wel alvast een klein tipje van de sluier geven. Dit heugelijk feit willen we gaan vieren onder het genot van een hapje en een drankje op een speciaal ingericht plein met als thema ‘oktoberfest’. Een mooie plek om te toasten op het succes van Bouw Compleet Hardenberg.

Innovation Award en Participation Award

Dit jaar reiken we een innovation en participation award uit. Gedurende de beurs wordt de exposant beoordeeld door een vakjury voor de participation awart. De winnaars worden bekend gemaakt op de laatste beursdag
De Innovation Award is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan de exposant die op zijn stand het meest innovatieve en bijzondere product presenteert. U kunt via de must-see route alle deelnemende innovaties bekijken en één stem uitbrengen.
De Participation Award is voor de exposant die het meest uit zijn beursdeelname probeert te halen. Door goed voorbereid naar de beurs te komen, deel te nemen aan de uitnodigingsservice, een mooie stand te presenteren en proactief standpersoneel in te zetten, maakt de exposant kans op een award.

Reservering gratis ticket

Vraag de gratis e-tickets aan met de registratiecode.

Advertisment ad adsense adlogger