Bouw gestart betaalbare smartwoningen in Aalsmeer

Bouw gestart betaalbare Smartwoningen in Aalsmeer

De bouw is gestart van het nieuwbouwproject Smartwoningen in Aalsmeer. In bijzijn van wethouder Robert van Rijn van de Gemeente Aalsmeer hebben de aanstaande bewoners deze feestelijke bijeenkomst bijgewoond.

Voor de 24 woningen hebben ruim 700 kandidaten zich definitief ingeschreven

Het project bestaat uit 24 betaalbare Smartwoningen, die ontwikkeld zijn voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens, zoals starters, singles en senioren.

De verkoop van het project is in januari van start gegaan en kon rekenen op grote belangstelling. Voor de 24 woningen hebben ruim 700 kandidaten zich definitief ingeschreven.

Inwoners van Aalsmeer kregen voorrang bij de toewijzing. Zo wordt voorzien in passende woningen voor de Gemeente. Aan de kopers is te zien dat met name jonge starters een woning toegewezen hebben gekregen.

Betaalbare woning

“In Aalsmeer wonen relatief veel jonge mensen die graag in Aalsmeer willen blijven wonen.” Aldus wethouder Robert van Rijn. “Daarom hebben wij als college het uitgangspunt dat we betaalbare woningen willen bouwen voor iedereen. Een mooi uitgangspunt maar in de praktijk is dit best een uitdaging in Aalsmeer met alle restricties van Schiphol. Maar hier op deze locatie op het VVA-terrein is het gelukt en daar ben ik erg blij mee.”

Kleine huishoudens

De rug-aan-rugwoningen worden circa 68 m2 GBO groot en hebben een ruime woonkamer met open keuken en één slaapkamer. Daarnaast heeft de woning een heerlijk tuintje. Het is een ideale woning voor kleine huishoudens, waaronder starters, senioren en singles, met prijzen vanaf € 199.950,- vrij op naam.

De woningen zijn een eigen concept van Timpaan, dat eerder is gerealiseerd in Ursem en De Kwakel. De bouwtijd van de Smartwoningen is circa zes maanden. Vastbouw is de vaste bouwpartner van de Smartwoning.

Meer informatie: Smartwoningen

Advertisment ad adsense adlogger