Bouwend Nederland met Tiny House op Libelle Zomerweek

Bouwend Nederland op Libelle Zomerweek 2018 met Tiny Tukker

Bouwend Nederland staat van maandag 21 tot en met zondag 27 mei op de Libelle Zomerweek in Almere. Met het tiny house de  Tiny Tukker wil de brancheorganisatie laten zien hoe leuk de bouw- en infrasector is.

De Tiny Tukker is een rijdende reclame voor tiny houses op Libelle Zomerweek

De Tiny Tukker wordt door BBL-studenten van Bouwmensen Twente Hengelo (MBO-opleidingsbedrijf voor de bouw) gemaakt. Dit doen ze samen met hun instructeurs. De mobiele Tukker fungeert vooral als rijdende reclame voor tiny houses. De Bouwmensen Hengelo wil hiermee laten zien tot welke bouwprestatie jongeren zonder bouwervaring in staat zijn.

Alle voorzieningen

Het tiny house is prefab gemaakt en gemonteerd op het onderstel van een aanhanger. Waar een gemiddeld tiny House maximaal 50 m2 meet, daar gebruikt het Twentse tiny house krap 17 m2. Overigens kan er wel in gewoond worden. De Tiny Tukker heeft een woonkamer badkamer, keuken en een loft met een slaapgedeelte. Het is van alle voorzieningen voorzien zoals: gas, water, elektra, riolering en CAI.

Doorontwikkelen

Bouwmensen Twente Hengelo gaat het tiny house doorontwikkelen. De studenten krijgen immers te maken met een veranderende arbeidsmarkt, nieuwe bouwmethoden en een circulaire economie. Medio 2017 bouwt een nieuwe groep studenten de Tiny Tukker 2. Maar dan wel met een bedrijfsmatige insteek en volledig circulair en zelfvoorzienend.

#jegaathetmaken

Tindens de Libelle Zomerweek wordt rond de Tiny Tukker ook een infratuin aangelegd. Leden van Bouwend Nederland zullen heel de week in en rondom het tiny house aanwezig zijn. Hierbij wil de brancheorganisatie een specifieke groep beïnvloeders bereiken voor de instroomcampagne #jegaathetmaken.

Advertisment ad adsense adlogger