Challenge ‘Stad van de toekomst’

Challenge 'Stad van de toekomst'

Wedstrijd voor ontwerpers en iedereen met een goed idee.

Stedelijke leefbaarheid en vernieuwing aanjagen, dat is de gedachte achter de Challenge ´Stad van de Toekomst´. Winnaars krijgen de kans om hun waardevolle initiatieven versneld te verwezenlijken. Het gaat om innovaties die het stedennetwerk van Nederland vooruit brengen en die helpen onze steden leefbaar te houden, nu en in de nabije toekomst.

Innovatie

De challenge is een initiatief van de Agenda Stad en de Innovatie-estafette 2016, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Kennisland en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
“De grootste uitdagingen van nu manifesteren zich in onze steden. Die steden zijn bij uitstek de broedplaats van nieuwe ideeën, inzichten en werkwijzen. Samen kunnen we de antwoorden op die uitdagingen van nu veel sneller vinden en in de praktijk brengen. Stel je de Stad van de Toekomst eens voor. We wekken veel meer duurzame energie op dan wij nu voor mogelijk houden. Bedrijven, universiteiten, overheid en inwoners werken samen aan innovatieve oplossingen. Die innovatie zorgt voor economische groei – en voor allerlei verbeteringen natuurlijk. En vooral: In onze grote stad werkt en telt iedereen mee.”

Daan Roosegaarde

Een jury onder leiding van Daan Roosegaarde zal de inzendingen voor de Challenge beoordelen. De 20 finalisten krijgen allemaal 10.000 euro groeibudget en mogen deelnemen aan de Urban Accelerator. De uiteindelijke winnaars verdelen een geldbedrag van in totaal 50.000 euro; 20.000 en 10.000 euro voor de nummer 1 en 2 en 20.000 voor de winnaar van de publieksprijs. Inschrijven kan tot 8 juni 2015.
Een informatiebijeenkomst over de challenge op 11 mei is inmiddels volgeboekt, bij extra interesse wordt nog een dergelijke avond georganiseerd.

Advertisment ad adsense adlogger