Circular Award voor Janssen de Jong Bouw

Circular Award voor Janssen de Jong Bouw

Janssen de Jong Bouw heeft met het ModuFair circulair appartementencomplex de Circular Award in de categorie Business Large gewonnen.

ModuFair circulair appartementencomplex aan het eind van de levensduur niet gesloopt te worden

Deze prijs is uitgereikt door staatssecretaris Vivian Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Met het losmaakbare woningbouwconcept realiseert Janssen de Jong Bouw snel, betaalbaar en circulair appartementengebouwen.

Circulair bouwen

Nederland kent een wooncrisis, een klimaatcrisis en grondstoffen worden schaarser. Woningen worden nu te langzaam en volledig nieuw gebouwd, om ze uiteindelijk in de toekomst weer te slopen.

Deze inefficiënte cyclus doorbreekt het bouwbedrijf met het ModuFair circulair appartementencomplex. Met het modulaire bouwconcept ModuFair worden nu al snel en betaalbaar woningen gebouwd. Het ModuFair circulair appartementencomplex gaat nog een stap verder. Hier worden geen nieuwe grondstoffen toegepast, tenzij echt niet anders kan.

Losmaakbaarheid

Naast de toepassing van circulaire materialen is losmaakbaarheid een ander belangrijk kenmerk. Doordat het ontwerp losmaakbaar is, hoeft het ModuFair circulair appartementencomplex aan het eind van de levensduur niet gesloopt te worden.

Het gebouw is eenvoudig remontabel en de materialen kunnen vervolgens een tweede of derde leven krijgen, in welke vorm ook.

Circulariteitsambitie

Louis Camps, algemeen directeur Cluster Wonen Janssen de Jong Groep: “We hebben een duidelijke circulariteitsambitie die vastgelegd is in ons strategisch plan. Maar uiteindelijk kunnen we pas écht impact maken als er marktpartijen zijn die samen met ons circulariteit concreet maken!”

[Lees verder onder de afbeelding.]

Nick Heesakkers van Janssen de Jong Bouw ontvangt de Circular Award van staatssecretaris Vivian Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Foto Anne Reitsma.

Circular Awards

De Circular Awards worden georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair! en mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De prijzen worden in verschillende categorieën uitgereikt aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Meer informatie: Janssen de Jong Bouw 

Advertisment ad adsense adlogger